avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua! Am fost data in somaj in noiembrie 2009. Dupa o luna a fost angajata alta persoana in locul meu. Este legal odata ce postul a fost restructurat? Odata cu mine au mai fost date si alte persoane de pe alte posturi si la fel s-au facut angajari.Pot da in judecata firma la aceasta data sau este prea tarziu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaelamanuela , utilizator 09:01, 17 Septembrie 2010
1. Daca a fost concediere colectiva angajatorul era obligat sa va contacteze intai pe dvs. si sa va intrebe daca doriti sa reluati activitateala acelasi loc de munca.
2. Daca a fost concediere individuala (cred ca acesta este cazul dvs.) angajatorul nu mai are nici o obligatie fata de dvs., ca fost salariat.
3. Puteati sa-l dati in judecata in termen de 30 de zile de la data cand ati primit decizia de concediere. Acum este prea tarziu.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Procedura de concediere corecta -art.65 Roxy30 Roxy30 Buna ziua.Sunt la inceput de drum si ma confrunt cu urmatoarea problema: -as dori sa trimit in somaj cateva persoane si vreau sa fac toate documentele ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)