avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... spor noapte pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

spor noapte pensie

Sporul de noapte contribuie la scaderea varstei de pensionare asa cum se intampla in cazul grupelor de munca sau contribuie doar la calculul efectiv al pensiei?Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 17:46, 16 Septembrie 2010
Nu contribuie in nici un fel diminuarii varstei de pensionare, se ia in calcul doar la stabilirea cuantumului pensiei.
Multumesc..aceeasi intrebare o am si pentru sporul de vechime. contribuie la diminuarea varstei de pensionare sau sporeste cuantumul pensiei?
Exista aceasta diferentiere inainte de 19/2000?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
Ank27, utilizator
Toate sporurile si adaosurile sunt avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual. Nu exista o prevedere legala in sensul diminuarii varstei standard de pensionare in functie de sporurile realizate de-a lungul perioadei de activitate.

Inainte de aparitia Legii nr. 19/2000, pensia se stabilea potrivit art. 10 din Legea nr. 3/1977: “retributia tarifara, care se ia ca baza de calcul la stabilirea pensiei, este media retributiilor tarifare lunare din 5 ani lucrati consecutiv, la alegere, din ultimii 10 ani de activitate”. Nu exista nici in Legea nr. 3/1977 o prevedere in sensul diminuarii varstei standard de pensionare in functie de sporurile realizate.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sporului la pensie ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Tatal meu a iesit la pensie in anul 1994 la limita de varsta. insa nu ia fost calculat in pensie: sporul de 15% conform legea 57/1974 art. 72 ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar, salariu de încadrare, salariu de bază anca.miron anca.miron În contextul legislației actuale privind salarizarea personalului bugetar care sunt definițiile pentru salariul tarifar, salariul de încadrare și salariul ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul pensie in anii '90 rosuione rosuione Buna ziua,ma poate lamuri cineva? In perioada anilor \'90, care era baza de calcul?Stiu ca se alegeau 5 ani din ultimii 10 ani lucrati,dar primii 5 sau ... (vezi toată discuția)