avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de somaj

Daca am fost disponibilizat in urma O.U.G nr 63/2010 prin desfintarea locului de munca ocupat cu norma intreaga si in paralel mai detin un loc de munca cu norma de 2 ore , mai pot beneficia de ajutor de somaj ?
Cel mai recent răspuns: iana-maria , utilizator 12:33, 18 Septembrie 2010
daca nu depasiti suma de 500 lei
0748347308 a scris:

Daca am fost disponibilizat in urma O.U.G nr 63/2010 prin desfintarea locului de munca ocupat cu norma intreaga si in paralel mai detin un loc de munca cu norma de 2 ore , mai pot beneficia de ajutor de somaj ?

Da, in conditile in care veniturie realizate nu depasesc valoare indicatorului social de referinta care este de 500 lei.
buna seara!
pot beneficia de ajutorul de somaj dupa terminarea cic daca firma la care lucram a dat faliment?
da, trebuie sa aveti c.i.m. incetat cu art. 60(2) c. mun. si art. 65 c. mun.
iana-maria a scris:

buna seara!
pot beneficia de ajutorul de somaj dupa terminarea cic daca firma la care lucram a dat faliment?

Numai daca indepliniti conditiile pevazute de lege : c.i.m. sa inceteze din motive neimuptable salariatului si un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depuneri cererii.

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj 0748347308 0748347308 Daca am fost disponibilizat in urma O.U.G nr 63/2010 prin desfintarea locului de munca ocupat cu norma intreaga si in paralel mai detin un loc de munca cu ... (vezi toată discuția)
Gravidele si drepturile acestora Gabriela_Simona Gabriela_Simona Sunt insarcinata in luna a-5 si am 8 luni de munca la o societate comerciala <cu carte de munca> care a dat faliment si a inchis punctul ce lucru.In acesta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj in cazul in care am lucrat pana in februarie (continuitate peste 1 an ) dupa care am pauza de ... (vezi toată discuția)