Avand in vedere ca fetita mea in varsta de 13 ani primeste o pensie alimentara stabilita (2003)prin hotarare judecatoreasca de 150 ron/luna si tinand cont de nevoile specifice varstei cum se poate cere recalcularea pensiei alimentare in conditiile in care:
- eu sunt singura, avand in custodie copilul;
- tatal este recasatorit, fara a avea alti copii;
- tatal detine o societate comerciala care ii permite un standard de viata destul de ridicat ;
- tatal nu doreste marirea pensiei - prin intelegere mutuala-sustinand ca salariul sau brut e de 900 ron, desi veniturile sale sunt mult mai mari.Precizez ca nu ma intereseaza veniturile sale ci dreptul fetitei de a se bucura de o pensie mai mare pe care tatal ar putea sa i-o ofere.Am incercat sa discutam pentru a ajunge la o intelegere si i-am sugerat chiar sa stabileasca singur suma marita pe care s-o ofere.Din pacate, consider un esec o asfel de discutie.Ce ma sfatuti sa fac si cum se poate demonstra ca venitul sau e mai mare decat ceea ce e scris pe statul de plata?Va multumesc si astept sfaturile dvs.avizate.
draga noastra, va trebui sa faci o actiune in justitie pt. majorarea pensiei de intretinere. si oricum nu putem crede ca veniturile tatalui nu s-au majorat din 2003-2008. ai toate sansele.o sa scriu mesaj privat.
Majorare pensie de intretinere/asa se numeste actiunea pe care o veti inainta instantei,nu uitati sa faceti cunoscut locul de munca al sotului si adresa pentru a se cere relatii de venituri. Mult noroc.
Faceti cunoscut instantei ca veniturile sale sunt si din dividende.
Incercati, inainte de inainte de primul termen, inainte de a fi citat, sa-i trimiteti o scrisorica recomandata in care sa-i aratati cam aceleasi motive de drept si de fapt pentru marirea pensiei.
Astfel, veti putea arata instantei buna dv. intentie. Instantele apreciaza astfel de incercari de rezolvare amiabila a llitigiilor.
Tehnic: Legea nu diferentiaza nevoile unui copil de 10 ani de ale unuui copil de 13 ani, desi uneori instantele o fac (am intalnit in Galati). Pentru a nu aborda gresit problema, nu scrieti in actiune despre aceste lucruri.