avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie alimentara

Avand in vedere ca fetita mea in varsta de 13 ani primeste o pensie alimentara stabilita (2003)prin hotarare judecatoreasca de 150 ron/luna si tinand cont de nevoile specifice varstei cum se poate cere recalcularea pensiei alimentare in conditiile in care:
- eu sunt singura, avand in custodie copilul;
- tatal este recasatorit, fara a avea alti copii;
- tatal detine o societate comerciala care ii permite un standard de viata destul de ridicat ;
- tatal nu doreste marirea pensiei - prin intelegere mutuala-sustinand ca salariul sau brut e de 900 ron, desi veniturile sale sunt mult mai mari.Precizez ca nu ma intereseaza veniturile sale ci dreptul fetitei de a se bucura de o pensie mai mare pe care tatal ar putea sa i-o ofere.Am incercat sa discutam pentru a ajunge la o intelegere si i-am sugerat chiar sa stabileasca singur suma marita pe care s-o ofere.Din pacate, consider un esec o asfel de discutie.Ce ma sfatuti sa fac si cum se poate demonstra ca venitul sau e mai mare decat ceea ce e scris pe statul de plata?Va multumesc si astept sfaturile dvs.avizate.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:52, 7 Noiembrie 2009
draga noastra, va trebui sa faci o actiune in justitie pt. majorarea pensiei de intretinere. si oricum nu putem crede ca veniturile tatalui nu s-au majorat din 2003-2008. ai toate sansele.o sa scriu mesaj privat.

Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
Multumesc pentru raspuns.Va contactez pe adresa privata.

Majorare pensie de intretinere/asa se numeste actiunea pe care o veti inainta instantei,nu uitati sa faceti cunoscut locul de munca al sotului si adresa pentru a se cere relatii de venituri. Mult noroc.
Faceti cunoscut instantei ca veniturile sale sunt si din dividende.
Incercati, inainte de inainte de primul termen, inainte de a fi citat, sa-i trimiteti o scrisorica recomandata in care sa-i aratati cam aceleasi motive de drept si de fapt pentru marirea pensiei.
Astfel, veti putea arata instantei buna dv. intentie. Instantele apreciaza astfel de incercari de rezolvare amiabila a llitigiilor.

Tehnic: Legea nu diferentiaza nevoile unui copil de 10 ani de ale unuui copil de 13 ani, desi uneori instantele o fac (am intalnit in Galati). Pentru a nu aborda gresit problema, nu scrieti in actiune despre aceste lucruri.

Va doresc succes!
Multumesc pentru raspuns.Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Custodie copil, pensie alimentara, program vizitare corish corish Buna ziua! As avea o speta de dezbatut: sora mea s-a despartit de sotul ei in anul 2011, avand impreuna un copil, au semnat o intelegere prin care au hotarat ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui copil major care continua studiile in strainatate in cazul divortului parintilor cirina cirina Buna ziua, In octombrie 2011, pe 13 urmeaza sa divortam amiabil. Fiul meu care in noiembrie 13, implineste 20 de ani isi continua studiile in Danemarca. Cum ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)