avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil, pensie alimentara, program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil, pensie alimentara, program vizitare

Buna ziua! As avea o speta de dezbatut: sora mea s-a despartit de sotul ei in anul 2011, avand impreuna un copil, au semnat o intelegere prin care au hotarat ca fetita sa ramana cu domiciliul stabil la mama si tatal sa plateasca pensie alimentara 200 lei, netinandu-se cont de veniturile tatalui. In plus, au stabilit ca fetita va sta de luni pana miercuri implicit la domiciliul tatalui .
In prezent, relatiile intre fosti soti s-au deteriorat si sora mea ar dori sa revina la intelegerea facuta. Mai precis, ar dori sa se recalculeze cuantumul pensiei alimentare, conform legii, insa fostul sot ii "sugerereaza" sa ramana la vechea intelegere daca nu vrea ca si el sa tina copilul 3 nopti. In legatura cu programul de vizitare, nu au tinut cont de conventie si a avut fetita la el ori de cate ori a vrut, insa nu mai mult de doua nopti consecutive. Totul se rezuma acum la faptul ca sora mea este interesata daca se poate schimba aceasta intelegere, mai ales sa revina asupra programului de vizitare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
corish, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:36, 15 Ianuarie 2013
Programul de vizitare se poate schimba daca s-a schimbat situatia existenta la data stabilirii acestuia. La fel si pensia de intretinere se poate majora la venitul net al tatalui (1/4 pentru un singur copil).Trebuie sa actioneze in judecata dar numai motivat .
Ce inseamna "numai motivat"?Adica trebuie sa mentioneze in cerere de ce doreste schimbarea intelegerii, poate mentiona ca este influentat copilul negativ de catre bunici, pentru asta are nevoie de dovezi sau doar isi motiveaza cererea?
Intotdeauna o actiune in instanta trebuie motivata si apoi dovedita cu probele administrate. In lipsa probelor ce il va convinge pe judecator sa admita actiunea ?

Sora dvs va trebui sa dovedeasca ca este in interesul superior al copilului restrangerea programului de vizitare al tatalui.
vorbiti de intelegerea veche si noua.. cate sunt si unde s-au semnat , in instanta ?
Nicio intelegere nu-i batuta in cuie, ea se respecta cat exista . intelegere, nu mai e, conditiile s-au schimbat, fiecare din parinti se poate adresa instantei. Mama poate cere marirea pensiei, sa se stabileasca pensie functie de veniturile tatalui, raportat la nevoile copilului.
Daca tatal vrea ceva la randul lui, sa ceara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizitare minor 2012_taby 2012_taby Salut , Ma numesc C>D.O si sunt tatal unei fetite minunate,A.M. ,ce anul acesta implineste 6 ani-in luna martie .In urma divortului (cerut de fosta ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Am castigat procesul de divort...pot sa declar apel? ionita.mara ionita.mara Buna seara, Am castigat procesul de divort in sensul ca tot ce am solicitat mi-a fost aprobat, si anume desfacerea casatoriei din vina sotului, pensia, ... (vezi toată discuția)