avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

act constitutiv

Buna ziua,
Cand se modifica hot. AGA, trebuie modificat si actul constitutiv? Si mai trebuie inregistrat la ORC?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 17:14, 18 Septembrie 2010
Dupa fiecare modificare a actului constitutiv prin act aditional sau hotarare AGA trebuie depus la registrul comertului un act constitutiv actualizat care aduce la zi modificarile din respectivele acte, conform art. 204 alin. (4) din Legea ne. 31/1990.
Depinde de deciziile luate de AGA. Ex: la infiintarea unui punct de lucru dupa constituirea societatii, nu este nevoie de act constitutiv actualizat, intrucat legea 31/1990 nu impune ca actul constitutiv sa contina sediile secundare deschise dupa constituirea societatii.
Daca nu depuneti actul constitutiv la ONRC nu-si fac efectul. Cum vi s-a raspuns mai sus toate hotararile AGA in afara de cele care se refera la sediile secundare (puncte de lucru) sunt insotite de actualizarea actului constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru B.E.C. ARION B.E.C. ARION o societate comerciala infiintata in Buzau, cu sediul social in Buzau, doreste sa deschida un punct de lucru cu activitate in Voluntari si un punct de lucru cu ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic emat emat Poate un consilier juridic sa redacteze un act aditionla de modificarea actului constitutiv al societatii? si daca da, acesta trebuie autentificat la notariat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)