avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

ma numesc nicoleta si am pierdut custodia acum 7 ani din cauza materiala neavand parinti sa ma ajute .Am 2 fete au ramas la parinti fostului sot le am trimes pensia si pachete mereu DE 2 ANII bunicul patern a murit si fostul sot a hotarat sa desparta fetele el find casatorit cu cineva care nu are copii si a lu at pe ceea mica la bucuresti cu ei si pe ceea mare a lasat-o cu bunica paterna pe ceea mica mia interzis sa mai vb cu ea sant disperata si vsa rog daca ma puteti ajuta sa castig custodia la fata ceea mare pt ca tatal si sotia lui nu se ocupa de ceea mare cu nimic nici material nici nu suna sa intrebe ce face copilul lui :(( am vb cu fata si este de acord sa vina la mine imi puteti da ceva sfaturi ca nu stiu ce sa fc imi vreau copilul langa mine si pe ceea mica daca nu mio da macar s-o vad sa vb cu ea:((
Cel mai recent răspuns: dany77 , utilizator 00:19, 18 Septembrie 2010
Formulati o cerere de reincredintare a minorei, o motivati, daca fata are peste 10 ani va fi audiata de judecator si daca ea va fi de acord si o sa faceti dovada ca puteti sa-i asigurati cresterea si educarea puteti obtine o solutie favorabila.
aveti de asemenea nevoie de 2 martori care sa confirme faptul ca d-voastra aveti posibilitatea sa asigurati copilului o dezvoltare armonioasa si conditii de crestere corespunzatoare precum si faptul ca tatal nu se preocupa de copil.
avocat Cristina Popescu
da fata are 13 ani si este de acord sa vina la mine bunica e de acord sa vina la mine si se pune martora mea la tribunal sant asa de disperata ca nu stiu cum sa fac sa reusesc va rog daca puteti sa ma ajutati
Este necesar sa formulati o actiune avand ca obiect "reincredintare minori".
Am precizat minori, pentru ca in opinia mea ar trebui sa solicitati reincredintarea ambelor minore si nu numai a uneia dintre ele.
Opinia mea are in vedere faptul ca in astfel de actiuni sunt necesare probe din care sa rezulte ca imprejurarile avute in vedere de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.Ori in acest caz schimbarea acestor imprejurari vizeaza o situatie in ansamblul ei si nu numai pentru una din minore, mai ales ca despartirea celor doua surori aduce traume psihice insemnate acestora.
Probatoriul necesar a fi administrat este unul complex , motiv pentru care opinez ca aveti nevoie de consilierea unui avocat.
Probe:inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala, ascultarea minorei in varsta de 13 ani.

Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da eu stau in valencia spania am o casa inchiriata pe numele meu si lucrez cu carte de munca la ¡jumatate de norma am actetot aici pot dovedi daca ma puteti ajuta si cat ma costa si am sanse de castig va implor sa ma ajutati

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort angelaileana angelaileana buna seara, incredintarea unui minor prin sentinta de divort definitiva si irevocabila poate fii atacata pentru ca minorul sa fie reincredintat celuilalt ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)