avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... og 50/2010-solutie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

og 50/2010-solutie

In 2005 am contractat un credit de nevoi pers.pe o perioada de 120luni in lei,la data incheierii ctr.dobanda curenta era de 18.5%pe an variabila la care se mai adauga o marja fixa de 3.5p.p.dae la semnarea ctr.21.16%care include -dobanda anuala,comision de analiza a doc.,comision de gestiune,cheltuieli efectuate cu incheierea politei de asigurarede viata precum si alte costuri(asa le numeste banca-am extras din contract).
Pe perioada creditului banca percepe urm. comisioane:
1.comision analiza documentatiede credit 20euro sau echivalent
2.comision de gestiune 1.75%
3.comision rambursare anticipata 2%
In graficul de rambursare nu am comision de risc si nici comision de administrare.
Intrebari:
1.Aceste comisioane enumerate mai sus se incaseaza lunar in total rata?
2.In acest moment conform og50/2010 care dintre aceste comisioane sunt ilegale si poate fi contestat?
3.Am fost azi la banca si mi s-a inmanat cu foarte mare seninatate un act aditional care intr-un anumit paragraf spune:"De comun acord, partile au convenit.....,sa intervin urm. modificari-DAE 18.5%,perioada de dobanda variabila se calculeza in functie de cotatia indicelui de referint independent,ROBOR LA 6 LUNI LA CARE SE ADAUGA 11.28PUNCTE PROCENTUALE MARJA PE AN.vALOAREA MARJEI DE MAI SUS ESTE FORMATA DIN DIFERENTA DINTRE DOBANDA DE REFERINTA A BANCII ADMINISTRATA-VARIABILA-REVIZUIBILA SEMESTRIAL PERCEPEUTA DE BANCA CONF.PRV. DIN CTR.SI INDICELE ROBOR LA CARE SE ADAUGA MARJA FIXA PREV.IN CTR.
Intrebarea mea cu privire la cele relatate mai sus este:Ar trebui sa semnez acest act aditional?
As dori un raspus,va rog,ptr. ca dimineata merg la banca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Precup Maria , utilizator 21:09, 19 Septembrie 2010
Dupa parerea mea , puteti sa semnati actul aditional, in conditiile in care in cuprinsul lui este stipulat faptul ca se modifica contractul de credit conform og 50/2010. Acest act aditional nu poate prevedea alte clauze contractuale decat cele prevazute de ordonanta, orice alta clauza fiind nula de drept. Legiuitorul a emis aceasta ordonanta venind in sprijinul consumatorului, prin urmare actul aditional este in folosul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)