avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare lunara a conturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare lunara a conturilor

Buna,
in cazul unui contract de leasing financiar (auto) ,reevaluarea lunara a ct.167 se inregistreaza 213=167 sau prin ct de dif.din reevaluare ? si implica si dif.la amortizare lunara ?

sper ca am fost destul de explicita
Cel mai recent răspuns: maritudor , utilizator 22:37, 18 Septembrie 2010
Buna seara,
Reevaluarea nu are de a face cu ceea ce s-a inregistrat in contul 2133 la preluarea contractului de leasing. Deci ceea ce s-a inregistrat in 2133 ramane asa, numai contul 167 se modifica, ca urmare a cursului de schimb la sfarsitul lunii. Si acesta creste sau scade cu diferentele favorabile/nefavorabile de curs valutar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferentele de curs valutar la un leasing financiar iuli-ana iuli-ana am un contract de leasing financiar la care am inregistrat valoarea in 167 iar acum imi vin facturile de leasing in care am : capital, diferente curs rata, ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing predata mea culpa mea culpa buna seara,o societate cu probleme,ca si altele,a fost nevoita sa inapoieze masina luata in leasing.Mentionez ca lunar inregistram factura de leasing ... (vezi toată discuția)
Reevaluare leasing financiar Ana M Eliade Ana M Eliade Nu am facut reevalauarea contractelor de leasing financiar. Este in regula sa o corectez ca pe o eroare contabila pe seama rezultatului reportat, sa refac ... (vezi toată discuția)