avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de invaliditate

BUNA seara! va rog f.mult sa ma lamutiti daca pe 17 AAaugust am fost la comisie ptr.reevaluare...si amprimit termen de revizuire pentru data de 8 .08.2011 . in 8 sept. am primit iar un plic sa ma prezint cu niste analize iar pe data de 05.10. sunt foarte speriata doarece ar trebui sa ma astept sa-mi taie pensia???doar am fost acum la revizuire si nu mi-a spus nimic doctorita...am astm bronsic ...n pot sa fac efort deloc...am 51 de ani si 30 de ani vechime>>de ce mi-au chemat iar asa de repede???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:52, 18 Septembrie 2010
Nu aveti niciun motiv sa va speriati. Sunt verificati toti beneficiarii de pensie de invaliditate aflati in evidenta caselor teritoriale de pensii. Deci toti vor fi chemati la comisiile de expertiza, nu numai dvs. Puteti citi, mai jos, art. 6 din Legea nr. 119/2010, prevederea in baza careia se efectueaza aceste verificari.

ART. 6
(1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale se aproba procedura de incadrare in grade de invaliditate, in vederea inscrierii la pensie de invaliditate.
(2) Intr-un interval de un an de la data intrarii in vigoare a procedurii prevazute la alin. (1), Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, organizeaza verificarea incadrarii in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta la acea data.


Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de invaliditate redialboss redialboss buna ziua am urmatorul diagnostic pus : diabet zaharat tip 2 complicat , retinopatie diabetica ... (vezi toată discuția)
Trecere din gradul 2 de handicap in gradul 1 adda22 adda22 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce se poate face ca mama mea sa treaca in gardul I de handicap ea avand gradul II accentuat grav pe astm cortico ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila un roman un roman Din nou bine v-am regasit! Incertitudinile in care acest guvern ne face sa traim, ne macina si totodata ne face sa ne punem intrebari si ...iara ... (vezi toată discuția)