avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Poate un SRL sa instraineze un bun imobil ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Poate un SRL sa instraineze un bun imobil neamortizat, catre o persoana fizica?

Am un SRL caruia doresc sa-i suspend activitatea.Am cumparat recent un spatiu comercial ( bun imobil neamortizat).
Ce costuri si repercursiuni ar avea vinzare unui bun imobil catre o persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: salan.ada , utilizator 14:41, 19 Septembrie 2010
ce fel de imobil? nou, vechi?
ati dedus tva aferenta la achizitie?
Imobilul este un spatiu comercial construit in urma cu ~10 ani.
L-am cumparat in urma cu 3 luni. Am dedus TVA.
vindeti cu tva la un pret cat mai apropiat de pretul pietei sau cat mai apropiat de valoarea ramasa neamortizata si nu veti avea probleme la prima inspectie fiscala.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)
Casare mijloc fix ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu casarea de mijloace fixe: 1. casarea se poate face si in cursul anului fara inventariere propriu- zisa? 2. ... (vezi toată discuția)