avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-a calcat in picioare recolta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-a calcat in picioare recolta

Buna ziua.
Numele meu este Catalin si as dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie.
Acum doua nopti, vecinul meu a eliberat calul in via care-i apartine si care are gard comun cu mine (gardul ii apartine).
Calul a trecut gardul (care este foarte deteriorat) si mi-a calcat in picioare aproximatv 30% din cultura de gogosari pe care o am in curte (peste 1000 mp).
Tin sa precizez ca vecinul meu a mai lasat in trecut calul si vaca la pascut la mine in curte, cat timp eu eram in tara (la vremea respectiva animalele mi-au deteriorat serios gardul).
Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati ce pasi pot face pentru a invata odata pentru totdeauna astfel de specimene ca propietatea inseamna propietate si nu bun comun.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: allexandru77 , utilizator 21:33, 19 Septembrie 2010
faceti plangere la politie ptr. savarsirea infractiunii de distrugere; dar daca e din culpa, nu va raspunde penal si atunci va trebui sa introduceti o actiune in raspundere civila delictuala( raspunderea pentru fapta animaluilui )- nu e usor de dovedit si presupune si costuri ptr. d-voastra.
avocat Cristina Popescu
avocat Cristina Popescu a scris:

faceti plangere la politie ptr. savarsirea infractiunii de distrugere; dar daca e din culpa, nu va raspunde penal si atunci va trebui sa introduceti o actiune in raspundere civila delictuala( raspunderea pentru fapta animaluilui )- nu e usor de dovedit si presupune si costuri ptr. d-voastra.
avocat Cristina Popescu

Se intelege faptul ca presupune costuri pentru mine, insa cand voi castiga nu va fi obligat la plata daunelor, inclusiv a cheltuielilor de judecata?
Cat despre dovada faptului ca animalul lui s-a plimbat noaptea pe la mine prin curte, ma intreb daca e deajuns faptul ca am un martor, plus filmarea si fotografiile cu distrugerile in cauza (inclusiv masurarea urmelor potcoavelor).
Multumesc pentru atentie.
Asa e, cheltuielile de judecata le va suporta cel ce va pierde procesul. Si daunele materiale.
Pentru datele trecute aveti martori mai multi cumva? E foarte importanta probatiunea, care va trebui sa faca legatura de cauzalitate intre fapta animalului vacinului si prejudiciul cauzat dumneavoastra.
Vecinul ce zice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oile si vacile vecinului intra in curtea mea csaika csaika Buna ! Am o problema cu vecinul....are o stana, nu departe de curtea mea ingradita, teren intravilan in marginea orasului, problema este ca din 2013, vacile ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Furt animale Cristigor Cristigor O vecina mi afurat 2 vaci. Am facut plangere penala. Vacile stau in curtea ei fara apa si mancare de 2 zile . Ce pot face. Politia a zis ca nu poate intra in ... (vezi toată discuția)