avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie italia

buna ziua !am o intrebare mama mea are 55 ani si a cotizat in Romania 30 ani acum de 4 ani munceste in Italia cu acte in regula si ar vrea sa iasa la pensie in Italia. cand ar putea face acest lucru?multumesc ptr raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 19 Septembrie 2010
Se pot pensiona în Italia, potrivit legislaţiei din acest stat, persoanele care îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:

•Condiţia pentru obţinerea pensiei pentru vechime în câmpul muncii: 40 de ani de contribuţii, indiferent de vârstă;

•Condiţiile pentru obţinerea pensiei de bătrâneţe în sistemul de contribuţii:
- 5 ani de contribuţii efective în cazul femeilor care au împlinit vârsta de 60 de ani;
- 5 ani de contribuţii efective în cazul bărbaţilor care au împlinit vârsta de 65 de ani;
- 40 de ani de contribuţii, indiferent de vârstă.

mai multe detalii gasiti aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este nr. minim de ani care trebuie lucrati in strainatate (Italia), cu contract bineinteles, ca sa pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani de munca in italia se poate iesi la pensie? elena.danciu elena.danciu stimata doamna am si eu o intrebare dupa cati ani de munca in italia se poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie ìn italia Oana_Maria_ Oana_Maria_ Bunà ziua , as vrea sà stiu dacà mama mea ìn vàrstà de 60 de ani residentà in Italia de un an, nu lucreazà aici, momentan stà cu fetita mea, ... (vezi toată discuția)