avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inchidere srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inchidere srl

Avem un srl cu doi asociati 50% cu 50% iar eu sunt administrator unic.Doresc sa ma despart de celalalt asociat insa el nu este de acord.Nu doreste sa ne intelegem pe cale amiabila, nu doreste sa mi vanda actiunile, nici sa inchidem societatea.Ce variante am de separare in aceasta situatie?Pot inchide ,dizolva, suspenda societatea fara acordul celeilate parti?Va multumesc.Mentionez ca nu avem datorii catre stat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:12, 20 Septembrie 2010
Pot inchide ,dizolva, suspenda societatea fara acordul celeilate parti?

hotararea AGA trebuie aprobata cu majoritate , deci nu puteti fara acordul celuilalt asociat !!
Ce variante am de separare in aceasta situatie?

O actiune in conformitate cu art 237 din lege 31/1990
In conformitate cu art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale:
(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma toy_story toy_story Buna ziua, In ce conditii se poate inchide o firma, cu 2 asociati 50% - 50%, unul dintre ei este si administrator. Unul dintre cei 2 asociati nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)