avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract de colaborare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract de colaborare

Buna ziua,doresc sa stiu daca sunt persoana fizica independenta inregistrata la ANAF cu cod CIF si am semnat un contract de colaborare cu o firma trebuie sa platesc contributii sociale?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 21:07, 20 Septembrie 2010
Probabil ca desfășurați o activitate în baza unei legi speciale , adică o profesie liberala, din câte știu eu numai medicii își pot desfășura activitatea ca și PFI !

În această situație contractul dintre dvs. și probabil CMI-ul sau firma în cauza s-ar părea ca este o convenție civilă și atunci datorați contribuțiile conform OUG 82/2010.

NOTÃ:
Am scris ca, s-ar părea, pentru că:
- deocamdată lucrurile nu sunt foarte clare în ceea ce privește definirea veniturilor realizate din activități profesionale în baza contractelor/convențiilor civile;
- probabil ca intr-o săptămână. două ne vom lămuri.

Atenție și la L95/2006, contribuția de 5,5% pentru fondul de sănătate care se datorează și ea.

NOTÃ:
- dacă sunteți pensionar sau asigurat într-un sistem de pensii neintegrat sistemului public nu datorați aceste contribuții individuale.(OUG 82/2010, art.III, alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Pfa cas, somaj elte elte Buna ziua, Sunt medic inregistrat la finante (profesii liberale sistem real) si am un contract de prestari servicii cu un SRL lucrez in sediul SC, cu ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)