avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale farmacie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

farmacie

buna ziua,
as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in domeniu? dak da ce anume si cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 09:40, 21 Septembrie 2010
puteti sa infiintati societatea comerciala la ORC, dupa aceea inainte de autorizarea de la Min. Sanatatii, sa angajati un farmacist sau asistent de farmacie, cu aviz de libera practica!
Asistentul de farmacie este absolvent al unui colegiu de farmacie, iar farmacistul absolvent al universitatii de medicina si farmacie. Autorizatia de functionare a farmaciei se elibereaza unei societati care are angajat ca farmacist sef un absolvent al universitatii de medicina si farmacie. Nu este necesar sa fie actionar ci doar salariat si sa aiba drept de libera practica. Citit legea farmaciei.
Iar autorizatia de functionare a drogheriei se elibereaza unei societati care are angajat un asistent de farmacie.
iclaudia19 a scris:

buna ziua,
as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in domeniu? dak da ce anume si cat dureaza?

In primul rind ar trebui sa vedeti daca in zona dumneavoastra sau in zona unde doriti sa deschideti farmacie se poate face acest lucru, pentru ca e influentata de criteriul demografic la un anumit nr de populati trebuie sa existe un anumit nr de farmacii, exista si exceptii reglementate de legea farmaciei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare drogherie in mediul rural luminuta luminuta As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat? (vezi toată discuția)
Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschiderii unei farmacii locatarul23 locatarul23 buna ziua.vreau sa va rog sa imi spuneti aproximativ cam ce acte imi trebuie pentru deschiderea unei farmacii.si ce conditii trebuie sa ai la acel spatiu?va ... (vezi toată discuția)