chakanika a scris:
Multumesc pentru informatii. As mai avea cateva intrebari.
1. Multe sume gen spagi la doctori deplasari la spital, IML
2. Bunicul meu are grad de invaliditate 1 si necesita ajutor, bunica avea grija de el , iaracum trebuie sa angajam pe cineva sa se ocupe de el ( inca o cheltuiala )
3. Daune morale se pot cere ? inafara de cele pentru spitalizare respectiv ingrijiri medicale
4. Am incercat sa ne intelegem dar vinovatul ofera o suma infima (1000 RON )
si in final cum dovedesc sumele de spitalizare ( nu am primit nici un inscris de la spital) putem aduce chitante pentru medicamente si cam atat
Va multumesc anticipat
1.Cele inserate de dvs.la primul punct legal nu se pot solicita pentru ca nu exista acte doveditoare.
2.Daca platiti legal persoana care are grija de bunic,puteti solicita si aceasta plata in cadrul pretentiilor dvs(dar cu acte doveditoare)
3.Daune morale se pot cere dar trebuie dovedit faptul ca acestea provin in urma unor suferinte sau datorita faptului ca viata cotidiana a bunicii a suferit transformari ca urmare a accidentului.
4.Spitalizarea a fost suportata de stat,probabil ca bunica dvs.este asigurata de sanatate,daca au fost alte cheltuieli,plata acestora trebuie dovedita cu chitante fiscale,facturi,etc.
De la medicatia pe care ati achitat-o trebuie sa aveti bonurile de casa.