avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

in afara de actiune de divort ce am mai putea face in cazul in care mama abandoneaza familia ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:28, 24 Septembrie 2010
Cred ca trebuie sa fiti mai explicit,mai ales sa ne aratati din cine este compusa familia.
Un minor de 9 ani si eu ,tatal. Mama copilului a parasit caminul conjugal acum o saptamana in favoarea altui barbat. Ma ocup singur de tot ce inseamna cresterea lui: gatit,spalat,scoala,etc.
Parasirea domiciliului conjugal nu echivaleaza cu abandonul de familie.
Insa, accesoriu actiunii de divort puteti solicita incredintarea minorului si obligarea ei la plata unei pensii de intretinere. Daca nu plateste pensia de intretinere 2 luni puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
pana se instrumenteaza actiunea in instanta ajuta sau nu o actiune la organele de politie ,sau protectia copilului /
Chiar daca nu exista un capat de cerere cu privire la incredintare sau stabilirea pensiei de intretinere, in cadrul procesului de divort, in mod obligatoriu, instanta de judecata se va pronunta si asupra acestor aspecte.
Cu privire la parasirea domiciliului conjugal , acesta reprezinta un motiv de divort , si un argument temeinic pentru a fi a va fi incredintat minorul dumneavoastra.

Nu vad de ce ati sesiza organele judiciare ( politia sau parchetul ) , intrucat o asemenea conduita nu este incriminata de legea penala ( infractiunea de parasire a domiciliului conjugal a fost dezincriminata).

Pana la solutionarea procesului pe calea dreptului comun , puteti uza de ordonanta presedintiala , masura vremelnica, ce se judecata de urgenta si cu precadere , ale carei efecte se intind pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti privind desfacerea casatoriei prin divort.
Obiectul acesteia il poate reprezenta incredintarea si stabilirea pensiei de intretinere.


Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Buna! dragutzacriss dragutzacriss Cunosc un cuplu casatorit de 12 ani, iar acum ea a luat fetita fara ca el sa stie si a plecat la mama ei cu toate hainele si cu cateva bunuri, si in plus plus ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)