avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referat

Buna ziua,
Am intampinat o situatie la locul de munca: mi s-a facut ''Referat'' ,in care se precizeaza ca ''dl. X a inregistrat abateri de la programul de lucru, precum si efectuarea in timpul orelor de lucru a altor activitati extraserviciu.
Propun urmatoarele:
- Reducerea salariului de baza cu 10%
- Aducerea la cunostinta angajatului ca prin repetarea acestor abateri disciplinare este pasibil de desfacerea contractului de munca .''

Am semnata acest referat, spunandu-mi-se ca trebuie sa iau la cunostinta.
As vrea sa stiu daca este corecta aceasta decizie si daca pot sa fac contestatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 10:11, 21 Septembrie 2010
Art. 267. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

In urma acestui referat, societatea este obligata sa faca o cercetare disciplinara pentru a putea sa va reduca salariul.
Daca vi se imputa banii, faceti plangere la ITM.
Puteti sa discutati si cu dumnealor si sa le comunicati, in caz de reducere a salariului, ca au incalcat art.267 alin 1 din Codul Muncii.

cu stima,
Angela Priboi
Ar fi trebuit sa emita o decizie de sanctionare, iar in prealabil sa efectueze o cercetare disciplinara. Astfel, potrivit art. 267 codul muncii, nicio masura, cu exceptia avertismentului scris, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile. Aveti posibilitatea sa contestati acest referat in termen de 30 de zile la Tribunal-sectia litigii de munca. De asemenea, potrivit art.268 codul muncii, sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu anumite elemente, care la d-voastra lipsesc.
avocat Cristina Popescu
Decizia este corecta. Daca aveti dovezi contrare, trebuie sa le prezentati comisiei de disciplina cand veti fi citat/a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)