avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare pe numele copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare pe numele copilului

buna ziua
revin din nou cu o intrebare poate ma puteti ajuta
as dori sa cumpar un teren ,dar as vrea sa fac actul de vanzare cumparare pe numele copilului meu care are doar 3 ani.
as dori sa stiu daca se poate face asa ceva la notar, daca este posibil sau cum ar trebui sa fac acest contract sa apara copilul meu ca propietar

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 22:44, 21 Septembrie 2010
Da se poate dar va fi reprezentat de catre parintele care este trecut ca tutore.
Se poate ca sa fie copilul proprietarul dar va fi reprezentat de catre tutorele legal in actele care vrea sa le incheie cu acel pamant.
va multumesc foarte mult
acum ca sa inteleg eu bine
el va fi propietar dar va fi reprezentat de mine si sotul meu
asa inteleg eu
ati inteles f bine ce v-a spus colegul in raspunsul sau catre dvs.
Si va trebui acordul autoritatii tutelare.

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)