va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste informatii: sunt persoana fizica autorizata si am un contract de asociere in participatiune cu o societate comerciala.nelamurirea mea este asupra impozitului, initial mi s-a spus ca profitul se imparte asa cum am specificat in contract si fiecare isi plateste impozitul, acum am inteles ca societatea comerciala ar fi cea care ar plati impozitul pe tot profitul, ori in conditiile acestea pe mine nu ma avantajeaza deloc, fiindca eu platesc impozitul declarat anticipat, societatea imi retine impozitul pe profit si eu platesc de facpt de 2 ori.multumesc anticipat!
cred ca este vorba de o confuzie intre cele doua articole din codul fiscal :
ART. 28
Asocieri fără personalitate juridică
(3) Într-o asociere fără personalitate juridică între două sau mai multe persoane juridice române, veniturile şi cheltuielile înregistrate se atribuie fiecărui asociat, corespunzător cotei de participare din asociere.
(4) Într-o asociere fără personalitate juridică cu o persoană juridică străină şi/sau cu persoane fizice nerezidente, precum şi cu persoane fizice române, persoana juridică română trebuie să îndeplinească obligaţiile ce îi revin fiecărui asociat, potrivit prezentului titlu.
Desi sunt voci care spun ca pfa nu are personalitate juridica , as incadra asocierea ( dar cu rezerva ca nu cunosc detalii din contract ) la art 3 pentru ca daca se incadreaza la art 4 - asa cum ati spus se plateste impozit de doua ori , pe de o parte , pe alta parte , totusi, in asociere banuiesc ca pfa a contribuit cu o parte din patrimoniul sau de afectatiune .