Buna ziua .Ma numesc Madalina Lungu si de curant am avut un accident cu un utilaj tip freza neasigurat.Cei de la firma respectiva mi-au trimis prin fax o polita rca pt lucrari de constructii care nu are nici o valoare...mentionez ca accidentul sa produs pe o strada pe care locuiesc.firma respectiva mi-a spus ca nu trebuia sa trec pe acolo deoarece este santier si ca am circulat pe propia raspundere, dar....strada nu era inchisa ci din contra se circulau foarte multe masini si nici macar nu era semnalizata ca ar fi in santier...ce pot face?va rog din suflet dati-mi un sfat.va multumesc
Precis nu aveti asigurare CASCO , caci altfel n-ati mai fi intrebat.Polita de raspundere civila a constructorului (nu rca), poate sa acopere si acest fel de prejudicii adica sa fiti despagubita de asigurator si nu de vinovat.Pana va lamuriti, aveti nevoie de un proces-verbal de accident intocmit de politie, care sa constate si vinovatia /culpa celor implicati in accident.Daca aveti dovada vinovatiei, puteti actiona in judecata pe vinovat pentru acoperirea daunelor.
Nu am casco, dar am un proces verbal din care reiese ca nu sunt vinovat de accident.intrebarea mea acum este daca asiguratorul va lua in cosiderare polita care am primito?
Mergeti la asigurator si avizati dauna.Acesta va efectua cercetarea si va raspunde motivat daca o refuza.Solicitati conditiile de asigurare pentru a vedea clauzele,excluderile etc.In principiu despagubirea se plateste asiguratului, urmare unor pagube certe(de obicei hotararile judecatoresti sunt cele care obliga vinovatul si in solidar asiguratorul).Asta nu inseamna ca nu se poate rezolva si amiabil.Vinovatul ar trebui sa nu se limiteze la trimiterea copiei politei ci sa va insoteasca/sprijine in demersul facut la asigurator.In caz contrar,daca exista dovezi prin care sa se demonstreze culpa(legate de organizarea lucrarilor) acesta ar putea fi amendat si amenda nu se acopera de polita.B-)
Daca aveti un pv emis de politieatunci puteti merge la asigurator sa va ia in evidenta si sa va deschida dosar de dauna. Daca utilajul circula pe un drum public atunci trebuia sa aiba polita RCA. Daca nu, atunci proprietarul utilajului poate fi obligat sa plateasca pt. daunele produse, fie pe cale amiabila fie prin hotarare judecatoreasca
Dauna rca auto
nutzzu
Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)