avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestionar.....in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestionar.....in cartea de munca

Buna.Am si eu o nelamurire si nu reusesc sa gasesc un raspuns
Poate aici reusesc sa ma luminez
Lucrez la o firma de croitorie de 6 ani.Primul an am lucrat in masina,si dupa aceea ca gestionaLucrez de 5 ani ca gestionar,pe fisa postului scrie gestionar,tot ce semnez......sunt gestionar,dar pe cartea de munca..........sunt confectione.
E corect???Daca eu vreau sa imi schimb locul de munca si mi se cere vechime in munca,ca si gestionar,eu cum dovedesc ca am muncit 5 ani de zile ca gestionar,daca pe cartea de munca sunt confectioner????????

Cum se poate trece in cartea de munca gestionar??????Se poate???????Sau trebuie vreu curs ceva??????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 14 Mai 2008

Ciudat ca fisa postului e de gestionar, dar functia in sine nu.... Gestionarul face parte din grupa 4 in COR, deci e necesar sa aveti studii medii si n-ar strica si un curs ( insa nu e obligatoriu). Trebuie sa lamuriti la firma de ce nu vi s-a intocmit un act aditional de numire in postul de gestionar.
Parerea mea e ca au evitat sa imi faca act aditional pentru gestionar,din cauza salariului

Stand de vb intr-o zi cu contabila a zis ca un gestionar are salar pe cartea de munca 14-15 milioane vechi

Asa ca de ce sa nu muncesc eu ca prostu ca gestionar,cu un salar de 900 ron,si in cartea de munca sa fiu confectioner

Parerea mea,e ca le convine asa,dar sincer sa fiu,mie nu imi convine.Cred ca ar trebui sa am o discutie cu sefu sa sa ii cer sa imi lamureasca situatia
Sincer nici nu stiu cum sa abordez subiectul

Vorbiti cu el sa va modifice functia in cartea de munca, intrucat fisa postului cuprinde atributii de gestionar,iar dumneavoastra sunteti trecuta confectioner.
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
problema e ca eu cand am discutat problema mea cu contabila a zis ca nu poate sa imi treaca gestionar in cartea de munca,pentru ca imi trebuie un curs de gestionar.
Eu am fost la ITM si nici pomeneala de asa ceva.
Acolo a zis ca trebuie sa am 21 de ani si sa am bacalaureatul.
M-am interesat si de cursuri,ceea ce la noi in Bacau nu se fac.
Deci ca sa imi treaca in cartea de munca gestionar,trebuie sa imi faca doar un act aditional???????
Da, trebuie facut un act aditional la contractul de munca prin care ti se schimba functia din confectioner in gestionar ....ceea ce poate implica si modificarea salariului in acelasi timp.

Alte discuții în legătură

Functie in revisal cateldestept cateldestept Am o situatie cand s-a modificat functia angajatului la 01.08.2008, s-a depus act aditional la ITM si s-a operat in cartea de munca, dar nu s-a depus ... (vezi toată discuția)
marire de salariu dupa 1 an??? ilia2007 ilia2007 buna dimineata! supun atentiei dvs urmatoarea situatie:in urma unui control de la ITM ni s-a pus in vedere sa recalculam salariul unui fost angajat (in anul ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare comunicata itm ENGFULL ENGFULL in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile (vezi toată discuția)