avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere garsoniera - la notar sau nu ? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere garsoniera - la notar sau nu ? Cum ma sfatuiti ?

Buna ziua,

Vreau sa inchiriez o garsoniera proprietate cu contract. Este absolut necesar sa fie facut acesta la notariat sau se poate semna intre parti ?
La administratia financiara se solicita ceva in mod expres ?

Cum ma sfatuiti sa-l fac, pentru a nu avea probleme cu chiriasul in privinta raspunderilor ?

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:36, 22 Septembrie 2010
indiferent cine vi-l concepe, trebuie sa aveti grija mare la clauze. totul trebuie sa fie clar dinainte.
Nu ma refer la clauze. Am un model de contract care mi se pare ok. Intrebam cum e mai bine, la notar sau in privat ? Este important la sectia financiara daca e la notar sau nu ?
Este suficient contractul semnat de parti.
nu este obligatoriu sa fie autentic, este suficient un inscris sub semnatura privata; aici importante sunt clauzele contractuale, nu copiati un model de pe internet; va trebui sa-l inregistrati la administratia financiara si veti plati impozit pe venit.
avocat Cristina Popescu
e valabil si contractul facut doar intre parti fara sa fie autentificat de notar.atentie mare la ce clauze inserati in contract.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament Marcam Marcam Buna ziua, Puteti sa ma jutati cu un model de contract de inchiriere apartament intre persoane fizice. Este suficient daca inchei contractul cu chiriasul si ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere lciotirla lciotirla am o garsoniera pe care vreau s-o inchiriez si vreau ca totul sa fie legal . cum se procedeaza?sa fac un contract de inchiriere?cine face acest contract? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ELuminita ELuminita Buna ziua, Am un apartament mobilat de 2 camere pe care vreau sa-l inchiriez la niste studenti pe 6 luni. Am inteles ca trebuie sa fac un contract la ... (vezi toată discuția)