avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs?
Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.
Cererea de recurs va cuprinde, sub sancţiunea nulităţii, următoarele menţiuni:
a) numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar. Dacă recurentul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) indicarea hotărârii care se atacă;
c) motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul şi dezvoltarea lor sau, după caz, menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnătura.
Motivele de nelegalitate sunt prevazute in art.304 C.proc.civ.
uite un model de cerere de recurs :
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul _________ domiciliat în _________, în calitate de _________ (reclamant, pârât, apelant sau, după caz, intimat) în dosarul nr. ____/_____ al acestei instanţe, soluţionat în contradictoriu cu _________ (pârâtul, reclamantul, intimatul sau, după caz, cu apelantul) _________, domiciliat în _________, în termen legal
Declar recurs
împotriva sentinţei/deciziei civile nr. ___/______, pronunţată în acest dosar, pe care o consider nelegală.
Motivele de recurs le voi depune printr-o cerere separată, înăuntrul termenului de recurs.
Anexez chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru de ______ lei şi timbrul judiciar de ______ lei.
Plangerea impotriva p-v de constatare a contraventie este scutita de taxa de timbru!!!
La fel si recursul.
Art. 36./ Ordonanta 2/01: - Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea, precum şi orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)
Cum se face un recurs? xdogcatalin xdogcatalin Buna Ziua. Am primit azi o comunicare referitoare la o decizie din luna a 5.2013,prin care ma anunta ca am pierdut procesul cu institutia care m-a dat in ... (vezi toată discuția)