avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord vecini la Pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord vecini la Pfa

Buna seara!
Locuim in mediul rural, iar de curand sotul meu a deschis in curte un depozit de materiale de constructii, sub forma de PFA.Nu am cerut acordul vecinilor la deschiderea depozitului si de curand au aparut unele probleme legate de faptul ca, clientii parcheaza in dreptul curtii vecinilor sau intorc masinile pe podistile aflate in fata curtilor lor.Pana in acest moment ni s-au facut o serie de reclamatii in acest sens.Ce putem face?
Era necesar acordul vecinilor?

Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:57, 16 Decembrie 2007
Daca locuiti la casa nu este necesar acordul vecinilor.
Aceasta obligativitate va revine doar daca locuiti intr-un imobil cu mai multe locuinte.(bloc, vila etc.)
Mult succes!
Si totusi in unele cazuri trebuie acordul vecinilor chiar si la casa.
Asta depinde de regimul zuridic al zonei respective.
Daca este zona industriala nu e nevoie de acordul vecinilor, insa daca e zona declarata pentru locuinte e musai acordul vecinilor.
Nimeni nu ar fi incantat, ca in spatele casei lui, sa functioneze spre exemplu, un banal utilaj de facut cuie (de obicei utilajul functioneaza ziua, dar ... si noaptea ... :))
Si totusi, in unele cazuri trebuie acordul vecinilor chiar si la casa.
Asta depinde de regimul zuridic al zonei respective.
Daca este zona industriala nu e nevoie de acordul vecinilor, insa daca e zona declarata pentru locuinte e musai acordul vecinilor.
Nimeni nu ar fi incantat, ca in spatele casei lui, sa functioneze spre exemplu, un banal utilaj de facut cuie (de obicei utilajul functioneaza ziua, dar ... si noaptea ... :))
Nu avem masina de facut cuie.Noi doar livram marfa pe care o luam de la furnizori.Singurul utilaj este stivuitorul, fara de care nu se poate descarca marfa.Dar ce depozit nu are un stivuitor.Si in plus de asta sunt atatea depozite care functioneaza in localitati(cel putin in zona asta toate sunt asa amplasate).Doar nu se da acordul pentru un depozit sa-l faci undeva in campo?Cum ar intra tirurile acolo?Cand de abia sunt asfaltate drumurile judetene?
Puteti sa nu luati un acord de la vecini, dar pentru disconfortul creat ei pot obtine, oricand, despagubiri in instanta. Numai macar pentru numarul mare de masini care trec...

Acum, sincer, dv. v-ar conveni ca cineva sa foloseasca un bun al dv. fara sa va dea nimic si sa obtina foloase materiale? Fie el un podet etc...
Daca insa atunci cand ati spus podetul vecinilor nu inseamna ca el este proprietatea lor, ei nu pot cere despagubiri pentru asta.

Am obtinut despagubiri pentru un vecin pentru ca, cel din gard in gard cu el il afecta prin nivelul mare de zgomot si poluare provocata prin desfasurarea activitatii societatii comerciale pe care o detinea. Era o spalatorie auto, atat. Si sa vezi cu numar de decibeli masurati etc.
nu intereseaza niciun vecin ca un depozit poate functiona sau ba fara stivuitor, important e daca-l deranjeaza ori nu.

Alte discuții în legătură

Spatiu industrial ardeal77 ardeal77 In vecinatatea casei mele la aprox. 2m, intr-un spatiu ingust se desfasoara diverse activitati (atelier reparatii drujbe, motocositoare, etc), banzic care ... (vezi toată discuția)
Firma ardeal77 ardeal77 In vecinatatea casei mele la aprox. 2m, intr-un spatiu ingust se desfasoara diverse activitati (atelier reparatii drujbe, motocositoare, etc), banzic care ... (vezi toată discuția)
Activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona rezidentiala takida takida Buna ziua, am o problema si sper sa ma sfatuiasca cineva. Locuiesc intr-o zona nou construita in Prelungirea Ghencea/Dr. Taberei (Bucuresti). In spatele ... (vezi toată discuția)