o primarie din comuna elibereaza titlu de proprietate in 1995 unei persoane, desi primaria avea cunostiinta de sentinta mea uzucapiune din 1967, in sentinta este teren si casa din lemn, casa existenta si azi, in 1968 elibereaza aut. de constructie, si mai construiesc o casa. Tot in 1995 imi emite si mie titlu de proprietate pe suprafata apox. din cf respectiv. In 2008 primaria i-a in evidenta pe baza titlului de proprietate in reg agric. casa existenta in sentinta mea(adica cea din lemn) pe numele unui fete ale detinatorului titlului de proprietate, mentionez ca acesta este decedat din 1993,elibereaza certificat fiscal i se intabuleaza in cf meu. mie neraspunzand la nici una din cereri. Mai fac specificatia ca mie cartea funciara mi-a dat respingere pentru ca primaria nu a vrut sa-mi elibereze adeverinta.Cu Casa nu s-au intabulat ca nu avau acte pe ea.. singurul act pe casa este sentinta mea, care primaria nu baga in seama incepand din anul 2008. ce plangere pot sa fac pentru functionarii care m-au deposedat de casa? si teren?era legal sa inregistrezi o csa pe baza unui titlu de proprietate? va rog un sfat
Ati formulat plangere la judecatorie impotriva incheierii de carte funciara prin care vi s-a respins cererea de inscriere a imobilului ?
Nu va ajuta cu nimic nicio plangere penala; aveti deschisa calea actiunilor civile, numai ca, indiferent de cate ori veti scrie d-voastra in acest forum, la problemele d-voastre incurcate nu puteti obtine raspunsuri complete, ci numai franturi.
Un sfat profesionist il poteti obtine de la un avocat, in cadrul unei consultatii juridice, cu toate inscrisurile in fata; este adevarat ca acest lucru implica si un onorariu... dar e vorba de o casa, deci se merita, nu?
avocat Cristina Popescu