As dori sa aflu ce obligatii are privitor la TVA o societate care a primit factura de achizitii intracomunitare dar nu s-a inregistrat inca in Registrul Operatorilor Intracomunitari.In conf.cu codul fiscal ali.14 art 1582 soc. nu are cod valid de TVA.
a) depun decont special de TVA-(301) pt.achizitiile intracomunitre dar si decont normal(300) pt operatiunile din Romania si import? Nu depun decl.390. Tva-ul aferent achizitiilor intracom. este nedeductibil? adica ct.635=ct.4426. Platesc TVA la bugetul de stat dar si la Furnizor?
sau
b) nu depun decont special(301), depun doar decont normal(300) trec achiz.intracom.la rd.5.5.1 sau 7.7.1 dar in rd.26-sub total taxa dedusa preiau suma din rd.25 mai putin tva-ul aferent achiz.intracom.In felul acesta tva-ul ramanand numai la partea de livrari ca tva colectata. ct.635=ct4427 Nu depun decl.390. Platesc tva aferent achiz.intracom la buget dar si la Furnizor
lucrurile decurg normal, ca orice achizitie intracomunitara de bunuri, veti inregistra taxare inversa, 390 si veti plati o amenda
consider ca este vina furnizorului ca a facut livrarea fara tva.
oricum operatiunea este taxabila in romania si consider ca aveti drept de deducere a taxei.
daca sunt si alte pareri?!?!
am uitat sa mentionez un lucru foarte important.
inscrieti-va de urgenta in ROI, deoarece daca nu faceti acest lucru, atunci cand veti depune decl. 390, programul informatic va genera o eroare si astfel nu se va inregistra declaratia, iar atunci chiar veti avea o problema.
Am revenit pentru a va multumi pentru raspuns.
Intre timp am intrat in posesia unui raspuns de la Min.de Fin. pentru o situatie similara cu cea abordata de mine si solutia data de MF este exact ca cea data de dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Decont 300 ,301
vio58
Va rog frumos ajutati-ma ,am avut in februarie 2012 achizitii intracomunitare furnizorul este inregistrat in scopuri de tva deci pt aceasta achizitie se ... (vezi toată discuția)