avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lipsa acte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lipsa acte identitate

exista un baiat nascut in anul 1993 care nu are acte , cum se poate sa isi faca certificat de nastere dupa care buletin ? incepem cautarile din maternitate ?
dar daca totusi exista un certificat sau o notificare in reg.la maternitate?se stie data nasterii , mama,tatal,mater.Polizu, daca am incerca in registrele din arhiva maternitatii , ma gandesc cum a plecat cu copilul din spital in 1993 fara sa fie declarat?
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
iliescuelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:11, 23 Septembrie 2010
Pentru solutionarea acestei probleme trebuie facuta o actiune in instanta prin care se solicita inregistrarea tardiva a nasterii.

Numai in baza hotararii judecatoresti se poate face certificatul de nastere si ulterior CI.
Legea 119/1996:

Art. 21
(1) Cand declaratia a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, intocmirea actului se face in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, care trebuie sa contina toate datele necesare intocmirii actului de nastere.
(2) Actiunea se introduce la judecatoria in a carei raza teritoriala are domiciliul persoana interesata sau unde are sediul institutia de ocrotire a copilului. In vederea solutionarii, instanta solicita serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor in a carui raza administrativ-teritoriala are domiciliul persoana interesata sau se afla sediul institutiei de ocrotire verificari pentru stabilirea identitatii, precum si avizul medicului legist cu privire la varsta si sexul persoanei al carei act de nastere se cere a fi intocmit. Judecarea cauzei se face cu participarea procurorului.
(3) Dispozitiile alin. (1) si (2) sunt aplicabile in mod corespunzator si in cazul in care nasterea unui cetatean roman s-a produs in strainatate, iar declaratia de nastere se face in tara.
prin instanta puteti sa obtineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare nastere tardiva paul99 paul99 Buna ziua. ma intereseaza daca puteti reprezenta pentru actiune tardiva a nasteri. cat mai repede detin toate documentele.(major) Va multumesc o zi buna (vezi toată discuția)
Certificat de naºtere nadia_ada nadia_ada bună tuturor, ce demersuri trebuie făcute în cazul unei persoane care nu a avut niciodată certificat de naştere? persoana are în prezent vârsta de 20 ... (vezi toată discuția)
Despre certificat de nastere Butnaru Viorel Butnaru Viorel Nepotul meu are 20 de ani si nu are deloc certificat de nastere,nu este inrecistat ,avem certificat constetator dela spital dar noi nu avem bani ca să îi ... (vezi toată discuția)