avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Referitor la :Legea 95/2006
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Referitor la :Legea 95/2006

O pensionara mai realizeaza venit suplimentar din activitati independente ca PFA din 2007,fara sa stie de contributiile sociale impuse prin legea 95/2006.In prezent afla ca i se pot imputa obligatii retroactive,cu majorarile de rigoare.Din interpretarea legii,apar aspecte contradictorii:a)plata contributiilor pt asig de sanatate,care de fapt i se retine pe cuponul de pensie.O noua contributie ca PFA,ar fi o a doua asigurare pt acelasi pachet de servicii.b)plata de indemnizatii pt somaj este obligatorie pt pensionari? Va rugam,care este interpretarea corecta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:07, 23 Septembrie 2010
d-na pensionara in cauza trebuie/trebuia sa plateasca doar cota de sanatate aferenta veniturilor obtinute ca PFA.
se exclude plata CAS si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele fizice autorizate plãtesc asigurãrile de sãnãtate de 2 ori? cornelia.timpau cornelia.timpau Buna ziua, Am infiintat un PF in anul 2004 pentru taximetrie, ieri am primit o adresa de la finante prim care mi se comunica faptul ca trebuie platite ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa rbtm rbtm Daca un pensionar este si PFA, trebuie sa plateasca taxele catre CAS, pensii si somaj? (vezi toată discuția)