avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii la fd de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii la fd de sanatate

Un PFA care si-a desfasurat activitatea in perioada 2004-iunie 2010, este obligat la plata contributiei la Casa de Asigurari de Sanatate in toata aceasta perioada??
Mentionez ca persoana era salariata la o societate si platea acolo contributie destul de consistenta. In aceasta perioada nu a platit contributie la PFA , dar nici nu a fost notificat in fiecare an (cum ar fi fost firesc), ca are de plata . Dar acum s-a regasit pe o lista comuna cu toti debitorii din judet, si vor sa spuna ca asta este notificarea lor.
Este corect? Daca trebuie sa plateasca la nivelul declaratiei 200 din fiecare an , unde este reglementat ?
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 18:31, 23 Septembrie 2010
in legea 95/2006
orice persoana care are venituri pe teritoriul Romaniei, datoreaza fondului de sanatate contributii pt. respectivele venituri. Termenul de presciptia extinctiva este de 5 ani in cazul datoriilor catre stat. Acesta este motivul pt. care sunt executati oamenii doar pt. 5 ani anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.a.s retroactiv lazarica18 lazarica18 Daca o persoana are PFA de multi ani si este pensionata la limita de varsta, daca nu a fost instiintata , ca trebuie sa plateasca CAS, este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice autorizate plãtesc asigurãrile de sãnãtate de 2 ori? cornelia.timpau cornelia.timpau Buna ziua, Am infiintat un PF in anul 2004 pentru taximetrie, ieri am primit o adresa de la finante prim care mi se comunica faptul ca trebuie platite ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)