avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incapacitate temporara de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incapacitate temporara de munca

in cazul incapacitatii temporare de munca, angajatorul plateste contributiile pentru angajat?
daca da, v-as ruga sa imi specificati un act juridic, unde as putea vedea acest lucru.

in codul muncii am gasit ”incapacitatea temporara de munca” ca fiind cauza care suspenda de drept contractul individual de munca.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 20:35, 23 Septembrie 2010
Contributiile platite de angajator in perioada CM se calculeaza diferit (unele), altele nu se platesc, depinde de tipul de CM, durata, etc.
Prin incapacitate temporara de munca se intelege Concediu Medical, pentru a intelege mai bine despre ce este vb puteti incepe cu OUG 158/2005.
Acea suspendare a contractului inseamna de fapt ca angajatul nu mai este obligat sa presteze munca (atata timp cat este in CM), dar contractul ramane in viguare si produce efecte in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical joe17 joe17 Buna ziua! As dori, daca se poate, cateva opinii in leg cu 2 probleme: 1. exista o stipulare clara care sa precizeze ca dupa 30 de zile neintrerupte de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un concediu medical de 5 zile in iulie cod 14 si nu stiu cine il suporta societatea sau FNUASS? multumesc. (vezi toată discuția)
Efectele c.m asupra c.o ContSters93805 ContSters93805 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana ... (vezi toată discuția)