Cetateanul X,lucreaza la o firma,Y - acesta fiind,de fapt pensionar.
De curand,a trebuit sa i se recalculeze pensia,ocazie cu care a aflat cu stupoare ca figureaza ca salariat,angajat,la o alta firma,Z.
Toate datele personale,corespund,deci angajarea este facuta...dar,fictiva.
Deci,cineva a incasat banii in baza acestei angajari. Cetateanul X,a aflat acest lucru,de la ANAF - cand a solicitat fisa lui fiscala. Acum,datorita acestei "facaturi", trebuie sa i se micsoreze pensia,motiv de suparare al cetateanului X. Dar,astfel,a iesit la iveala o asa fapta...cu siguranta,penala...!
Ce ar trebui facut in aceasta situatie ?
Cine si cum trebuie sa raspunda pentru aceasta frauda ?
La ce "fapta" se poate incadra fapta / faptele,si care sunt dispozitiile in drept,pentru acuzare ?
Mai cunoaste cineva o astfel de speta si modul de solutionare ?
Nu asta e important acum,ci,faptul ca pe numele si datele personale ale omului,a fost facuta o angajare la o firma,fara stirea acestui om. S-au dat salarii in fiecare luna,cuiva,in numele acestui om... Asta e problema,acum.
Caut raspunsuri concrete,aratate in mesajul initial.
O dimineata buna.
Da. Multumesc.
Deocamdata,am,ca proba,un inscris emis de ANAF,in care se mentioneaza clar ca cetateanul X figureaza ca angajat la firma Y.
Am trimis adrese la sediul central al firmei Y,pentru a comunica o copie dupa fisa fiscala,a cetateanului X,ce a depus-o firma la ANAF.
Pentru a avea o proba mai palpabila,inainte de a face plangerea penala.
Sper,ca am procedat corect...
O seara buna.
Pe langa fals avem si evaziune fiscala...firma Z isi inregistreaza in contabilitate ca plateste niste sume pe care in realitate nu le plateste. Probabil ca firma respectiva nici nu achita sumele retinute cu stopaj la sursa, deci alta evaziune...