avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Brand, marca si fals
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Brand, marca si fals

Buna ziua
Am si eu o intrebare dar inaiante de asta sa va explic despre ce este vorba.
Sa zicem ca eu detin firma x srl .Concurenta mea detine firma y srl.
Ambii,si eu si el ,avem acelasi furnizor ,sa zicem Z srl .
Ambii cumparam acelasi produs de la furnizorul Z srl .Eu il vand cu denumirea lui originala (sa zicem produsul cu denumirea AB ) si am trecut pe site la producator producatorul produsului AB cu fisa tehnica cu tot.Concurenta mea il vinde sub denumire DD ,la de 10 ori pretul si mai si sustine ca este facut de alt producator.Pe langa asta a mai si facut un site care are denumirea producatorului fals,inexistent,cu o adresa falsa de prin germania.
Ce legi incalca acesta firma Y srl ?
Furnizorul original stie situatia.Ce masuri ar trebui sa i-a acesta conform legilor in vigoare pentru a inceta acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: Daniela50 , utilizator 18:57, 31 Ianuarie 2014
Daca are marca inregistrata la OSIM il da in judecata si castiga.Desigur daca are si probele de felul in care se foloseste abuziv si in folos personal de marca lui ySRL.Probele pe care le mentionati Dvs sau alte probe asemanatoare.Se pare insa ca nu are aceasta intentie.Pentru ca sa nu va mai enervati fara vreun rezultat bun parerea mea este sa schimbati furnizorul.
Asa este.Furnizorul nu vrea si il favorizeaza pe cel ce reprezinta concurenta mea.Concurenta sustine ca foloseste alt brand ,fise tehnice si declaratii de conformitate false pentru a trimite clientul direct la furnizor.Problema este ca furnizorul vinde mai scump ca noi tocmai pentru a ne proteja ca dealeri.Concurenta cumpara frutty fresh si vinde coca cola si furnizorul nu se sesizeaza.Si nu inteleg de ce.Eu unde as putea face o reclamatie ?
daca va tine timpul si daca va tin nervii dati in judecata furnizorul.Doar daca aveti si dovezi palpabile nu numai presupuneri.Costa timp, costa bani.Doar Dvs puteti aprecia daca merita sau nu.Si daca nu este mai comod si financiar si emotional-ca de ultima varianta cam uitam in ultimul timp- sa schimbati furnizorul.Si asha, intr-o doara, candva, la un moment propic, sa-i atentionati si pe altii cam cu ce se ocupa el,funizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)
Magazin zara oultet!! renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)