avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiuni informatice: falsificarea unui instrument ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiuni informatice: falsificarea unui instrument de plata electronica

cum se pedepsesc infractiunile informatice,adica actiunile de skiming
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2010
Daca te referi la skimming (intrarea in posesia pin-ului si clonarea cardului cu ajutorul camerelor de luat vederi montate pe bancomate) atunci trebuie sa ai in vedere Legea nr.365/2002 privind comertul electronic si de Legea nr. 39/2003, privind combaterea criminalitatii organizate.

Astfel, falsificarea unui instrument de plată electronică se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, fabricarea ori deţinerea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, efectuarea de operatiunibancare prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, fără consimţământul titularului instrumentului respectiv, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 12 ani, initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in legea diicot dupa ncp? vaymoka vaymoka Stie cineva daca s-au modificat pedepsele la art. 7 si 8 din L 39/2003 ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce incradare are grupul infractional la inselaciune? alinamihaipaula alinamihaipaula Dupa intrarea in vigoare a noului cod penal grupul organizat pentru comiterea de inselaciuni ce incadrare are? (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza aderarea la un grup infractional? bogdan20140 bogdan20140 buna ziua.as dori sa aflu ce mi se poate intampla in cel mai rau caz,am fost acuzat de aderare la un grup infractional si tentativa la inselaciune.tin sa ... (vezi toată discuția)