avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de retinere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de retinere

baiatul meu a primit o citatie,sa se prezinte la politie ptr.a da declaratii.am trimis prin fax o comunicare in care am specificat explicit ca doreste sa colaboreze,dorese sa dea declaratii in conditiile in care are nevoie de 10 zile,timp in care sa-si angazeze un avocat ales.dupa 5 zile fiind in vizita la fratele lui(aflat in arest preventiv)a fost luat efectiv pe sus din sediul politiei unde asteptam sa intram la vizita.am sunat avocatul,si cu toate astea a fost tinut timp de 5 ore intr-un birou,timp in care asteptau prin fax de la organul de cercetare in competenta careia se afla cazul,mandatul de retinere.cat de legal s-a procedat?privarea de libertate e un drept fundamental.in ce masura acest caz poate face obiectul unei sesizari la cedo?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:40, 28 Septembrie 2010
nu aveau dreptul sa il retina,decat in cazul in care deja era emis mandatul.acum si ei pot sa vina cu diferite motivatii.eu zic ca daca nu aveti martori,va fi greu de probat,privarea de libertate.depinde si ce infractiune a savarsit.
nu era emis mandatul,a fost emis 5 ore mai tarziu.exista martori,camerele de supraveghre aflate in sediul politiei.a asigurat paza la un furt.
Am inteles ca aveti avocat.
Acesta ce spune?

E posibil sa se fi emis un mandat de aducere dar a fost executat prea cu forta...
Eu cred ca trebuie sa dat mai multe detalii in sensul daca in situatia aratata este vorba despre o ordonanta a procurorului pentru retinere pe timp de 24 de ore sau este vorba despre un mandat de arestare.
Da, dupa modul in care s-a procedat ar fi putut fi vorba de un mandat de arestare dar daca este vorba de 24 de ore pare sa fie vorba de o retinere care s-a facut dupa ce s-a emis anterior un mandat de aducere.
Este interesant de stiut ce s-a intamplat mai departe.Persoana este libera acum?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Aducerea la cunostinta a mandatului de executare a pedepsei emis in lipsa danielungureanu31 danielungureanu31 O persoana condamanata definitiv in lipsa este prinsa la intrarea in tara de organele politiei de frontiera si depusa la arestul politiei cel mai apropiat. ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)