avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la mai putin de un an
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la mai putin de un an

buna ziua.
problema mea e una simpla... m-am casatorit in februarie a.c. , nu avem bunuri comune (exceptie un pc cumparat de mama mea in rate , rata e pe numele ei, dar pc pe numele meu ) si nici copii minori nu avem. eu am 20 de ani si viata de femeie casatorita ma distruge. probleme uriase nu avem, nu m-a batut, nu e alcoolic si nici nu imi vb urat insa nu prea imi acorda atentie pt ca e dependent de jocurile pe calculator, are 23 de ani si nu lucreaza si nici macar liceul nu il are terminat, iar eu mi-am dat seama, cam tarziu ce-i drept, ca nu asta e ceea ce vreau de la viata. in plus, casa in care locuim e una batraneasca, fara canalizare si apa curenta si eu nu mai pot sa stau asa. din cate am citit nu pot sa divortez k nu am inca un an de casnicie. e vreo posibilitate sa se realizeze divortul totusi? inca locuim impreuna... daca as pleca de acasa ar simplifica lucrurile?
Cel mai recent răspuns: anca.ungureanu , utilizator 21:37, 25 Septembrie 2010
puteti sa plecati de acasa si sa asteptati sa implineasca un an de la incheierea casatoriei.
mai devreme nu se poate, nu?#-o
Puteti divorta.Nu exista nici o reglementare legala care sa interzica divortul inainte de un an de la data incheierii casatoriei.
Acea legatura cu termenul de un an are o alta conotatie legala si anume sotii nu pot divorta prin acord decat dupa trecerea unui an de la data incheierii casatoriei, dar acestl ucru nu presupune ca sotii nu pot divorta inainte de acest termen.
Astfel, divortul poate fi pronuntat fie din culpa exclusiva a sotului sau din culpa comuna.
Concluzie:-puteti promova actiunea, singura conditie de admitere a actiunii fiind aceea a dovedirii faptului ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si casnicia nu mai poate continua.
Probe:-inscrisuri, martori care pot fi si rude.
se poate daca doreste si sotul desfacerea casatoriei.
si ce motive as putea invoca..? pt ca la o analiza mai atenta situatia noastra ar putea fi, cel putin teoretic, remediata

Alte discuții în legătură

Divort unilateral - fara acordul sotului ro.dragospopescu ro.dragospopescu Buna ziua, Vreau sa intentez divort, dar nu cred ca sotul meu va agreea ideea \"acordul partilor\". Suntem casatoriti de 1 an, nu avem copii si nici de ... (vezi toată discuția)
Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Divort ..ajutati-ma va rog niculinu niculinu buna seara, sunt in divort intentat de sotia mea, ea este de acord, iar eu nu sunt, in acest mod cat poate sa dureze? si ce se poate intampla? (vezi toată discuția)