avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... latura subiectiva.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

latura subiectiva.

s-ar putea ca infractiunii,potrivit art 198 cp. sa ii lipseasca latura subiectiva?intreb deoarece instanta a decis ca ii lipseste latura subiectva. ``numitul ..nu a avut intentia directa,nu a indus in eroare subiectul pasiv si nu ia propus sau discutat despre probleme sexuale care sa atraga atentia minorei,urmarind scopul actului sexual``....``este adevarat ca numitul,la scurt timp de la inceperea actului sexual,realizand ca ceea ce face este imoral,a incetat din efectuarea sa s...etc....``in plus,acesta stia ca minora urmeaza sa implineasca varsta de 16 ani,fiind indus in acest scop,in eroare de minora,care declarase a alta varsta,fapt coroborat cu declaratiile minorei. in baza art...dispune SUP,a inculpatului...aplicarea unei amenzi administrative.. vi se pare corecta decizia? mentionez ca deflorarea nu sa produs,asta rezulta din expertiza ginecologica.multumesc.
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 11:48, 26 Septembrie 2010
Buna ziua.In opinia mea nimeni nu va poate da un raspuns temeinic, nu putem sa ne exprimam opinia cu privire la o sentinta judecatoreasca decat atunci cand cunoastem toate probele din dosar.Daca nu sunteti multumita de sentinta o puteti ataca cu una dintre caile de atac, functie de mai multe criterii
Daca exista hotararea instantei...
Dar,deosebirea intre infractiunea de raport sexual cu o minora prev de art 198 Cod penal si infractiunea de viol,prev de art 197 alin 2 lit a C pr penala,consta in aceea ca pe cand ,in primul caz raportul sexual are loc cu consimatamantul minorei,
in al doilea caz raportul se produce prin constrangere ori profitand de imposibilitatea acesteia de a se apara ori de a-si exprima vointa
In conditiile in care exista din partea minorei dovada de psedoaccept , prin acea ca a declarat o alta varsta,in raport si de alte probe retinute de instanta,exista posibilitatea ca solutia sa fie intemeiata si legala
daca s-a dispus SUP inseamna ca dosarul nu a ajuns in fata unei instante, ci solutia a fost peonuntata de un procuror.

din ce relatati in mesaj, solutia mi se pare intemeiata, dat fiind ca : fapuitorul stia ca victima va implini varsta de 16 ani, asa cum declarase victima. daca tipa arata de 16 ani, si i a si declarat ca are 16 ani, ce trebuia sa faca baiatul? sa o verifice la evidenta popultaiei?

presupun ca sunteti ruda cu fata, si va inteleg supararea pe deciia data, dar....................Cred ac mai bine era sa fi avut Dvs. o relatie apropiata cu fata, sa o consiliati, si sa o indrumati corect, astfel incat sa nu se ajunga la aceasta situatie.
din ceea ce ati scris,se observa ca inculpatul si-a recunoscut fapta.daca declaratiile s-au corobrat(ceea ce din nou rezulta din mesajul dmv.),minora la indus in eroare in privinta varstei,lipsa antecedentelor penale,lipsa intentiei directa,efectul produs este minim,nu a fortatio pe minora,iar aceasta nu a avut de sfuferit din urma acelui pseudoact sexual,cred ca hotararea este intemeiata si legala.

totusi,eu ca si simplu cetatean,ma gandesc ca au intretinut un act sexual oral,deaorece in cam toate cazurile de acest gen,se incepe cu sexul oral.pentru ca de multe ori,minora nu accepta direct un act sexual normal.
intr-adevar,s-a retinut doar actul sexual ora,deoarece le expertiza ginecologica,a iesit virgo intacta si fara leziuni vaginale,fara urme de sex recent.desii au recunoscut amandoi ca au intretinut un scut raport sexual vaginal,nu s-a putu retine acest fapt.ma gandesc ca pentru actul sexual oral,nu va fi pedepsit,mai mult decat administrativ....am inteles ca urmarea produsa nu este suficienta si ca fapta nu e pericol social.au tinut cont si de conduita inculpatului,care a dat dovada de respt si sinceritate.s-ar putea sa il fi ajutat acest lucru?

Alte discuții în legătură

Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ ... serban34728 serban34728 Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ de 35. Este legal,ce pot face in acest caz ? Salut, dupa cum spune titlul, am aflat ulterior ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)