avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am culcat cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am culcat cu o minora

Salut. Acum o saptamana am intretinut relatii sexuale cu o minora, care in urma cu o luna a implinit varsta de 15 ani. Actul sexual s-a consumat cu consimtamantul ambelor parti.
Ieri seara m-am vazut cu ea, si am facut sex. Tatal ei a aflat ca fiica lui nu ma este virgina, in urma unei vizite la ginecolog facuta chiar astazi. Lafel de repede a aflat si de mine. A depus plangere la politie, si urmeaza sa fiu citat. Precizez ca am varsta de 20 de ani, si ca fata era virgina in faza primului act sexual.
Constituie infractiune ceea ce am comis?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:03, 8 Decembrie 2014
ART. 220

Actul sexual cu un minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Fapta prevăzută în alin. (1) - (3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când:
a) minorul este rudă în linie directă, frate sau soră;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
c) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.

Puteti fi cercetat doar daca fapta poate fi incadrata la alin.3
In principiu, intretinerea de relatii sexuale cu un minor se pedepseste, chiar daca subiectul pasiv a consimtit la acele acte sexuale. E bine sa stai departe de minore!!! Sunt persoane vulnerabile,iar legea le protejeaza in astfel de cazuri.
Ce se intelege prin "a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei"?
Ce sfat imi puteti da, daca au fost prelevate probe din vaginul ei? Dupa cat timp dispar urmele?
Ma pot abtine de la declaratii? Care sunt drepturile mele?
Buna ziua,
ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa va insoteasca la declaratii si sa va sfatuiasca ce si cum sa procedati.
Fapta exista si o recunoasteti chiar dumneavoastra.
Nu-i de joaca.
Dupa cum reiese de mai sus, fapta poate fi sau nu infractiune, functie de circumstante. Noi nu suntem Nostradamus sa stim in ce circumstante s-a produs.

Alte discuții în legătură

Intrebare varsta minorului si viata sexuala Petre tompas Petre tompas Buna ziua. Ati putea sa ma lamuriti si pe mine ,daca o fata are 14 ani abia impliniti ,poate sa consimta un act sexual cu un baiat minor de 16 ani fara acesta ... (vezi toată discuția)
Corupere minori ContSters336092 ContSters336092 Buna ziua, m-a rugat o amica sa ma interesez daca se considera act de viol sau corupere de minori/sexuala daca face doar dragoste deci nu sex cu prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)