avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am culcat cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am culcat cu o minora

Salut. Acum o saptamana am intretinut relatii sexuale cu o minora, care in urma cu o luna a implinit varsta de 15 ani. Actul sexual s-a consumat cu consimtamantul ambelor parti.
Ieri seara m-am vazut cu ea, si am facut sex. Tatal ei a aflat ca fiica lui nu ma este virgina, in urma unei vizite la ginecolog facuta chiar astazi. Lafel de repede a aflat si de mine. A depus plangere la politie, si urmeaza sa fiu citat. Precizez ca am varsta de 20 de ani, si ca fata era virgina in faza primului act sexual.
Constituie infractiune ceea ce am comis?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:03, 8 Decembrie 2014
Fapta nu imi pare a constitui infractiune.
Incercati sa mergeti sa consultati avocat in conditii de confidentialitate pentru a va lamuri exact.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Admin, administrator
remuszica a scris:

Ce se intelege prin "a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei"?
Ce sfat imi puteti da, daca au fost prelevate probe din vaginul ei? Dupa cat timp dispar urmele?
Ma pot abtine de la declaratii? Care sunt drepturile mele?


Daca se constata ca dvs ca persoana majora, ati avut autoritate sau influenta, de fapt sau de drept asupra minorei si ati abuzat de acest ascendent pe care l-ati avut asupra ei sau ati abuzat de increderea pe care v-a acordat-o minora, sunt incidente prevederile art. 220 alin. 3 C.P.
Raporturile de autoritate pot imbraca orice forma, poate fi autoritate sociala, religioasa si ofera posibilitatea unei persoane sa controleze, sa sanctioneze sau sa recompenseze material sau emotional minorul.
Daca se va continua urmarirea penala si impotriva dvs si veti capata calitatea de suspect veti avea urmatoarele drepturi:

ART. 83 C.P.P.
Drepturile inculpatului
În cursul procesului penal, inculpatul are următoarele drepturi:
a) dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal, atrăgându-i-se atenţia că dacă refuză să dea declaraţii nu va suferi nicio consecinţă defavorabilă, iar dacă va da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa;
#M2
a^1) dreptul de a fi informat cu privire la fapta pentru care este cercetat şi încadrarea juridică a acesteia;
#B
b) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
c) dreptul de a avea un avocat ales, iar dacă nu îşi desemnează unul, în cazurile de asistenţă obligatorie, dreptul de a i se desemna un avocat din oficiu;
d) dreptul de a propune administrarea de probe în condiţiile prevăzute de lege, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
e) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale şi civile a cauzei;
f) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
g) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
#M2
g^1) dreptul de a fi informat cu privire la drepturile sale;
#B
h) alte drepturi prevăzute de lege.
Daca se constata ca dvs ca persoana majora, ati avut autoritate sau influenta, de fapt sau de drept asupra minorei si ati abuzat de acest ascendent pe care l-ati avut asupra ei sau ati abuzat de increderea pe care v-a acordat-o minora, sunt incidente prevederile art. 220 alin. 3 C.P.

NU am fost autoritar cu fata, nici macar nu am influentat-o. A fost alegerea ei. Nu am corupt-o, nu i-am promis nimic in schimb, nu am abuzat de increderea ei. Pus si simplu ea a fost de acord sa facem sex la propunerea mea.
Daca trece o saptamana fara ca sa se recolteze probe biologice, pot sustine ca NU am facut sex cu ea? Precizez ca NU exista nici o proba care sa ma incrime ca am intretinut relatii sexuale cu ea, in momentul de fata.
Daca mintiti va puteti incurca singur.
Politia isi va dea seama ca sunteti singurul.
Va poate pune si la detectorul de minciuni.

Pare ca fapta sa nu constituie infractiune si sa va infundati aiurea daca ei mint si dvs. mintiti.
Nu se pune problema de a fi fost autoritar cu fata, ci autoritate (profesor, preot, pastor, unchi, tutore, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare varsta minorului si viata sexuala Petre tompas Petre tompas Buna ziua. Ati putea sa ma lamuriti si pe mine ,daca o fata are 14 ani abia impliniti ,poate sa consimta un act sexual cu un baiat minor de 16 ani fara acesta ... (vezi toată discuția)
Corupere minori ContSters336092 ContSters336092 Buna ziua, m-a rugat o amica sa ma interesez daca se considera act de viol sau corupere de minori/sexuala daca face doar dragoste deci nu sex cu prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)