avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contracte cu primaria pentru incasare taxe
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contracte cu primaria pentru incasare taxe

O primarie de oras poate acorda dreptul unei intreprinedri individuale dreptul de a incasa taxele de la comerciantii ambulanti la un targ organizat de zilele orasului ?
Cel mai recent răspuns: babule , utilizator 17:30, 26 Septembrie 2010
Da, daca acea societate a inchiriat spatiul de la primarie si are autorizatie pt organizarea evenimentului.
Da, se poate.
adutescu a scris:

Da, daca acea societate a inchiriat spatiul de la primarie si are autorizatie pt organizarea evenimentului.

Cred ca stimabila colega adutescu nu a citit bine intrebarea postata ....:thumbup:
insa ... raspunsul este DA daca exista o Hotarare a Consiliului local respectiv prin care acea societate sa fie imputernicita a incasa acele sume , hotarare data cu respectarea prevederilor legale in materie ....
@adrianmarin

Probabil poate fi o alta varianta.

Dar daca o pj organizeaza un eveniment poate incasa in nume propriu sumele pt subinchiriere ( de ex. un targ organizat de CCINA, aceasta din urma incaseaza sumele de la participantii la targ).
Personal am organizat un asemenea eveniment si incasam noi chiria. Bineinteles ca e nevoie de toate autorizatiile, asta nu face obiectul intrebarii.
v

Alte discuții în legătură

Impartire fluturasi promotionali - o ilegalitate? vorbaretu vorbaretu Salut Nu stiu daca asta e sectiunea buna in care ar trebui sa postez problema mea. Situatia este urmatoarea: o companie organizeaza in incinta unei cladiri ... (vezi toată discuția)
Drepturile locatarilor incalcate de primarie mihai80ivan mihai80ivan Postez acest subiect in speranta sa primesc o solutionare legala. Locuiesc untr-un oras relativ mic, la poalele masivului Fagaras. Pe una din strazile ... (vezi toată discuția)
Acte şi taxe necesare pentru organizare evenimente patriciatg patriciatg Bună seara, mă interesează dacă pot organiza evenimente de tip târguri şi expoziţii dacă sunt Persoană Fizică şi mă asociez cu o firmă pentru a ... (vezi toată discuția)