pot beneficia de somaj in cazul in care CIM a incetat in baza art. 65 CM insa mi s-a oferit un alt loc de munca in cadrul firmei la un alt punct de lucru la o distanta > 350 km de localitatea de domiciliu.
1. In cazul desfiintarii locului de munca angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in unitate dar dvs. nu sunteti obligata sa-l acceptati daca nu va convine.
2. Daca refuzati noul loc de munca angajatorul este obligat sa va concedieze cu art. 65 din Codul muncii si veti beneficia de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
am inteles de la somaj ca am 30 zile de la data incetarii CIM sa imi depun dosarul. in cazul in care pana la sfarsitul acestei perioade, imi gasesc altceva de lucru, ce se intampla cu perioada nelucrata? se poate face o angajare pe firma unei cunostinte pentru a nu avea intreruperea de o luna in cartea de munca?
1. Daca depuneti dosarul la Somaj in termen de 30 de zile veti primi indemnizatia de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul mai tarziu (dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.