avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deshumare/inhumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deshumare/inhumare

buna ziua
as vrea sa stiu care sunt procedurile de urmat pentru a deshuma resturi pamantesti dintr-un cimitir si a le inhuma in alt cimitir
multumesc
Cel mai recent răspuns: dine , utilizator 10:58, 12 Iunie 2013
In primul rand trebuie sa mergeti la cimitirul unde doriti sa inhumati osemintele. De aici vi se da o adeverinta ca detineti loc in acel cimitir, si o aprobare de inhumare. Cu aceasta adeverinta mergeti la cimitirul de unde doriti deshumarea(deshumarea nu se face mai devreme de 7 ani!) Aici se procedeaza la deshumare si vi se da o alta "hartie" pentru a putea transporta osemintele. Detalii privind acte si preturi le aflati la fiecare cimitir in parte, dar acesta este procedura.
doina_manuela a scris:

(deshumarea nu se face mai devreme de 7 ani!) .


Cu aprobarile necesare,legal se poate realiza si inainte de acest termen,functie de locul de inhumare,in pamant sau cripta beton
Deshumarea se poate face la un an si o zi dupa inhumare si NU in perioada de vara, conform regulilor/legilor Sanepid din Romania. Trebuie sa faceti o cerere in acest sens care poate fi depusa direct la Administratia Cimitirelor. Interesati-va la Administratia cimitirului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Deshumare cu intentie de incinerare cameliahudson cameliahudson Va rog sa ne spuneti procedura care am putea-o urma eu, impreuna cu fratele meu, pentru deshumarea parintilor decedati in urma cu 13, respectiv 22 de ani, cu ... (vezi toată discuția)