avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile parintelui si ale copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile parintelui si ale copilului

Am intentat actiune de divort in iunie si am prima infatisare pe 25 oct.Intre timp locuiesc cu sotul si copii,dar sotul ma agreseaza verbal si nu ma lasa sa dorm noaptea de aceea mi-am luat copiii si m-am mutat in casa sorei mele in apropiere,aici nu am conditiile de acasa de aceea in timpul zilei ,copiii vin de la scoala si isi fac temele la birourile lor si isi petrec timpul in casa construita de mine si sotul meu.Cand ma intorc de la serviciu firesc merg acasa si le pregatesc mancare copiilor deoarece in casa sorei nu am frigider si aragaz nici apa curenta.Sotul meu ma agreseaza,ma da afara si imi incuie usa,imi opreste gazele si ma ameninta pentru ca eu sa plec sa nu pot avea grija de copii dar nici el nu face absolut nimic decat sa intretina atmosfera de tensiune,astfel incat copii se tem de el si eu sunt nevoita sa stau in alta casa fara a le putea oferii copiilor mei un trai bun pentru a avea rezultate bune la scoala si alimentatie...As vrea sa stiu cui sa ma adresez,exista un organ de stat care apara drepturile copiilor mei
Cel mai recent răspuns: mare , utilizator 16:09, 27 Septembrie 2010
Introduceti pe calea ordonantei presedintiale o cerere prin care solicitati incredintarea copiilor, stabilirea unei pensii de intretinere si folosirea locuintei - ca masuri vremelnice pana la solutionarea actiunii de divort.
avocat Cristina Popescu
incercati sa faceti sesizare la politie.ar fi bine la primul termen de judecata sa invederati instantei de judecata comportamentul agresiv al sotului dvs.
unde fac asta ?
unde fac cererea?
La primul termen de judecata va puteti completa cererea de divort si trebuie sa cere-ti si evacuarea din casa a sotului violent;
Evacuarea se face rapid in procedura de urgenta in cadrul unei cererei de ordonanta presedintiala in care cere-ti sa va fie incredintati si minorii pe crestere si educare si plata pensiei de intretinere de 1/3 din venitul net al sotului,... de la data introducerii cererii;
De asemeni trebuie sa va intoarce-ti acasa si sa depune-ti plangere la politie ori de cate ori sunteti agresata
Vede-ti si Legea pentru prevenirea si combaterea violentei in familie - Legea 217/2003
Trebuie sa vb cu un avocat.
Cererea o depuneti la judecatoria competenta unde ati depus si cererea de divort.
... Daca ve este teama sa locuiti acasa ramaneti la locuinta surorii dar completati-va cererea de divort cu capatul de cerere privind evacuarea pt ca va fi evacuat pana la solutionarea dosarului de divort si poti sta linistita acolo cu copii --- si introdu urgent si cererea de ordonanta presidentiala.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Mihaiela Dragomir , Avocat

Alte discuții în legătură

Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)
Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)