avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare sot neproprietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare sot neproprietar

Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort?
O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca sotul sa paraseasca domiciliul comun. Apartamentul respectiv este bun propriu al doamnei si sotul nu vrea sa plece din apartament.
Trebuie sa solicite evacuarea in cadrul procesului de divort sau in cadrul hotatrarii de divort se va preciza si acest lucru.
Mentionez ca nu au bunuri comune, nu s-a solicitat partaj.
Cel mai recent răspuns: crisupelu , utilizator 09:42, 2 August 2010
Trebuie sa se faca o cerere separata, si in caz de neexecutare benevola sa se execute silit.
Tare ma tem ca nu e chiar indicata o cerere separata, paralela cu divortul. Ori se introduce dupa ce se termina divortul, ori se va suspenda pe perioada judecarii divortului sau chiar se va respinge ca nefondata.

Asa incat, tot in dosarul de divort vad o sansa mai rapida... Oricum, din oficiu, nicio instanta nu se pronunta de regula pe ceva ce nu s-a cerut (exceptiile nu includ cazul de fata), asa incat nu se va preciza acest lucru daca el nu va fi cerut.
se poate incerca evacuarea sotului pe calea ordonantei presedintiale, paralel cu actiunea de divort. ;)
Daca justificati o urgenta,poate una chiar in sensul existentei unui comportament agresiv fata de dumneavoastra, va puteti prevala de procedura speciala a ordonantei presedintiale , masura vremelnica .Durata acesteia va fi pana la solutionarea cauzei de divort.
In cazul amintit, sotul nu s-a comportat violent si am citit ca nu sunt motive pentru a solicita evacuarea pe cale de ordonanta presedentiala.
Pur si simplu si-a vandut casa propriului baiat. Acesta este casatorit si nu vrea sa-l mai primeasca inapoi in casa. Pur si simplu nu are unde sa plece.
Pe de alta parte doamna si-a dat seama ca sotul este un vanator de zestre.
(Fiecare dintre ei este la a treia casatorie dar pentru motive diferite)
Cererea mea de asistenta a venit pe fondul neintalnirii cererii de evacuare a sotului neproprietar printre cererile anexa, obisnuite la cererea principala de divort.

Astept in continuare opiniile dvs. calificate.

Alte discuții în legătură

Divort si evacuare a sotului din locuinta mea kisslivia kisslivia buna ziua, sunt casatorita de anul trecut;am un apartament care este al meu personal achizitionat inainte de casatorie;sotului i-am facut c.i. pe adresa ... (vezi toată discuția)
Evacuare in cursul procesului de divort Borza Borza Buna, Speta: Proces de divort in derulare, a fost un termen la care s-a discutat probatoriul. Se poate la urmatorul termen sa fac o completare cu un capat ... (vezi toată discuția)
Divort mihaelarusen mihaelarusen Buna ziua, Am o mare problema. Sunt casatorita de un an si am un copilas de 10 luni, iar casnicia nu prea merge. Sotul meu s-a schimbat foarte mult din clipa ... (vezi toată discuția)