avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si evacuare a sotului din locuinta mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si evacuare a sotului din locuinta mea

buna ziua,
sunt casatorita de anul trecut;am un apartament care este al meu personal achizitionat inainte de casatorie;sotului i-am facut c.i. pe adresa mea.acum la nici un an as dori sa divortez;el nu vrea sa divorteze,iar eu vreau sa plece din casa mea.care este solutia sa plece?nu exista cale de impacare iar situatia creata ma deranjeaza;mentionez ca nu participa la celtuielile casei,iar copilul meu de 15 ani simte aceasta tensiune;
aveti vreo sugestie?
multumesc
Actiune de divort la instanta, cu capat de cerere privind evacuarea sotului din imobilul bun propriu.

Separat introduceti si o cerere de ordonanta presedintiala de evacuare temporara pana la pronuntarea divortului. Aceasta este o procedura urgenta, care se judeca cu precadere in termen scurt.

Motivati aceasta cerere pe problemele comportamentale ale sotului ,pe prostul exemplu dat minorului si pe tensiunile permanente din casa.
Intentati divort. Eventual, pana la pronuntare, incercati o evacuare pe ordonanta presedintiala, dar daca nu exista motive temeinice care sa justifice urgenta(ex. sotul e agresiv si convietuirea cu el imposibila pana la pronuntaea divortului ), nu cred ca ar avea sanse.
Incercati sa vorbiti cu el si sa remediati problema prin buna invoiala.
de curiozitate,stiti cumva cam si ce costuri implica aceste lucruri?ma gandesc ca imi trebuie musai avocat.nu?
Da, o sa va tb un avocat. Eu zic minim 1.000 lei
aspectul cu buna invoiala,sta cam asa....sustine sus si tare ca ma iubeste,iar faptul ca stie ca doresc sa iasa din casa si sa divortam ma ameninta ca se omoara,plange..ma chinuie psihic,dar in scimb nu participa cu nici un leu la cheltuielile comune....si ma face sa cred ca daca se va intampla ceva eu sunt autorul moral....eu deja ma si vad prin ziare....pur si simplu mie si frica de el...cred ca are probleme...
in cazul in care el o ia razna....eu patesc ceva din punct de vedere legal?eu stiu...sa ma inchida..

Alte discuții în legătură

Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare - divort Manmicu Manmicu as dori sa stiu daca e posibil sa obtin un ordin de evacuare, sau daca exista o alta cale legala sa pot evacua din casa pe sotul meu. suntem in divort, ... (vezi toată discuția)