avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... completare la cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

completare la cererea de chemare in judecata

Buna ziua!Am trimis o cerere de chemare in judecata,cu un dosar.Nu am pus copii ale inscrisurilor la dosar.Am primit citatie cu ziua in care este termen.Intentionez sa fac o completare le cererea de chemare in judecata.Spuneti-mi,va rog,pot sa o trimit o data cu inscrisul de judecare in lipsa?Trebuie timbrata?Pot trimite copii ale acteklor din dosar sau nu mai are rost daca nu mi s-a scris in citatie?Mentionez ca am trimis dosarul prin posta deoarece Tribunalul este in alta localitate,la 100 km.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: flori73 , utilizator 17:13, 28 Septembrie 2010
Actiunea poate fi completata la primul termen de judecata.
Daca nu ati atasat si copii ale inscrisurilor, atasati-le completarii pe care doriti sa o faceti.Fiecare parte din proces trebuie sa primeasca un exemplar al actiunii, un exemplar al completarii si un exemplar al fiecarui inscris pe care il depuneti la dosar, plus un exemplar pentru instanta.
Daca va limitati doar la proba cu inscrisuri si alte probe nu mai propuneti in dovedirea actiunii, puteti comunica si acel inscris prin care aratati ca doriti ca judecarea cauzei sa sa faca in lipsa dvs.
Despre timbraj..cata vreme nu cunosc care este obiectul cererii dvs. si al completarii acesteia , nu va pot sfatui.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Codul de procedura civila prevede :
Art. 132. - (1) La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii precum şi pentru a propune noi dovezi. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea facerii întâmpinării.
(2) Cererea nu se socoteşte modificată şi nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă:
1. când se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;
2. când reclamantul măreşte sau micşorează câtimea obiectului cererii;
3. când cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. când înlocuieşte cererea în constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotrivă, în cazul în care cererea în constatare poate fi primită.
.....
Multumesc!Este vorba de restituirea taxei de poluare.In cererea initiala am scris taxa de prima inmatriculare,si doresc sa corectez acest lucru.In citatie mi s-a scris ce taxa de timbru trebuie sa platesc,dar doream sa stiu,cand trimit completarea la cerere,trebuie sa mai platesc si o alta?
nu mai trebuie sa platiti alta taxa de timbru. trimiteti cererea precizatoare pana la primul termen de judecata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare capat de cerere in judecata Petrus1731 Petrus1731 Am introdus cererea de chemare in judecata, ca reclamant, (pe dreptul muncii - plata salariului de catre angajator) prin care am cerut doua lucruri (plata ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlul de proprietate din 1994 ContSters240032 ContSters240032 Buna seara, am si eu o intrebare. Pe fond mi sa admis rectificarea numelor autorilor de pe Titlul de Proprietate ,intrucat era eronata,cat si completarea ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pe og 5/2001, chestie procedurala calin_andrei calin_andrei Salutare tuturor! Intrebare ptr cine a mai facut asta: Daca fac o cerere in anulare la o somatie de plata trebuie sa timbrez cu 10 Lei sau 39 Lei ca si ... (vezi toată discuția)