avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
Cam ce face si un def, nu e mare diferenta. Limitarile sunt relativ minore.

In rest, despre un def, activitatile sunt multiple, e greu sa descriu ce face un consultant, ce face un avocat pledant...
Ok. Sincer ma astept la un raspuns cu mai multe oglindiri in realitate. Nu neaparat o insiruire exhaustiva si seaca a tuturor atributiilor, ci mai degraba cate ceva din experienta proprie a unor stagiari, mai ales ca, din auzite, sunt si unele treburi mai putin legate de profesia unui avocat (cum ar fi xeroxarea neintrerupta a actelor, condusul masinii mentorului sau caratul gentii).. Pe de alta parte sunt ferm convins ca sunt multe parti interesante din punct de vedere profesional ale inceputului sagiaturii. Prin urmare fiind un forum liber si fiind sigur ca multi ar dori sa fie in tema, apelez la bunavointa celor care au mai trecut prin asa ceva si astept opiniile lor. Merci inca o data!
Sunt de acord, dar de unde sa stiu eu ce fel de maestru ai tu? Sau vei avea?
Ca eu am facut, ca stagiar, de la reprezentari la instante unde nu aveam dreptul, pana la plata abonamentului REBu pentru o afacere a maestrului meu. Ce sa spun, de unde as putea sti la ce anume ar fi inclinat maestrul tau sa te angajeze? Si de unde sa stiu la ce ai fi tu dispus sa faci? Ca erau fete care faceau pentru semnatura/semnaturile alea... ce nici nu s-ar discuta cu mine...
Intelegi cat e de variata gama?
Depinde de ambele parti si variantele sunt infinit de multe.
Parerea mea e sa faci avocatura, orice semnatura care nu te ajuta sa profesezi e inutila, te tine in loc. Nu conteaza, pentru inceput, ca faci la scara mica ori mare avocatura, important e sa faci. Si sa-ti pui constant intrebari, sa nu-ti fie teama sa le pui si altora...
Intrebarea e o dovada ca gandesti. Deci... la cat mai multe intrebari! Ca de aici vei invata sa-ti dai si raspunsuri. :D
Imi pare rau ca nu iti pot raspunde la intrebari, sunt avocati stagiari care fac in practica secretariat, altii duc in spate intreg cabinetul, altii stau acasa si nu fac nimic... B-)
Bafta in alegerea ta!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Iti multumesc pt raspuns si pentru sfaturi.. Nu vreau prin topicul asta, decat sa aflam un colt de realitate pentru a nu porni in profesia asta ca fii ai ploii (bineinteles regretand unele experiente neplacute, ale unor colegi/colege). Merci inca o data si astept raspunsuri in continuare pe tema asta..
Ceea ce vei face efectiv depinde foarte mult de ceea ce are maestrul tau de facut.
Ceea ce te sfatuiesc sa faci e sa stai cat mai mult in sala de judecata (la fond) ... acolo, gandindu-te mereu cum as raspunde eu la exceptia asta... la ce art din codul de procedura trimite avocatul asta (implicit uneori, pentru ca nu conteaza sa cunosti numarul articolul ci continutul lui) ... ce stupida intrebare a pus asta la interogatoriu .. ce fata plictisita are judecatorul asta in timp ce avocatul vorbeste...vorbeste..pana ce gaseste intradevar ceva de spus cu cap si coada... etc, etc, acolo inveti cele mai multe lucruri.

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)