avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
Pai de achitat o poti achita oricand dar de depus o vei depune impreuna cu contractul de colaborare.
Eu unul asa voi face.
In speranta ca nu voi fi in situatia lui AVLIL in care sa cer relatii despre un lucru de la 4 persoane si sa primesc 4 raspunsuri diferite in aceeasi problema, voi intreba la Barou exact ce si cum dupa ce imi voi ridica decizia, pe 22...:|
face munca patriotica....invata cum sta treaba...face relatii si incepe sa isi dea seama cum sa faca si el banuti ...strange amaraciune pt viitor...sa stie si el cum o sa isi trateze stagiarii...mananca si doarme din ce in ce mai putin ...uita conceptul de weekend ...si speranta ...ca o sa fie incoronat de onoare...sau ca o sa fie un militant al dreptatii, onoarei si justitiei.... :)) vai ce sarcastic pot fi uneori ....
si uneori toata lumea poate fi asa de incastrata in raspunsuri ca la carte...:P
@praetore: define weekend :)) define food :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)