avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
Nicaieri nu se face ca la carte .... exista oare vreo institutie in tara care face totul ca la carte?#-o
Ce stiu eu de la un prieten care a intrat anul acesta in avocatura si care s-a deplasat la sediul Baroului Bucuresti sa se intereseze cand ii vine decizia este faptul ca raspusul obtinut este ca dupa sarbatori vor primi deciziile de admitere in avocatura.
foarte bun raspuns colega, pai sa mai si citesca tinereii nu asa gata hai sa intreb si sa primesc raspuns
Dupa cate stiu eu, scrim pe forumul asta, nu ca sa ne aflam in treaba, ci ca sa comunicam intre noi si ca sa facem schimb de parerei, idei, informatii care ne ajuta. Faza cu indemnatul sec doar la citit si la tacut din gura pare-mi-se ca vine dintro epoca apusa acum vreo 18 ani. Opinia mea e ca daca tot ne facem cont pe forumurile astea, e bine sa lasam pornirea de a arata cat suntem noi de destepti. Mai bine incercam sa ajutam si pe altii sa devina mai informati. Repet, am deschis topicul pentru a aduna experientele celor care au mai trecut prin astfel de faze si multumesc inca o data celor care au avut si au bunavointa de a da un sfat.
Pai... ia spune tu, asist, mon cher, pe unde sa citeasca raspunsul la intrebarea asta?:P
Adica recomanda tu o carte care iti spune exact cum e in practica activitatea unui stagiar... :-/Daca atat de intelepti sunt unii, de ce nu dau acolo si un nume de carte de citit pentru asta, ca asa sa trimiti la index e usor, arata exact ca nici ei nu stiumai mult decat cei ce intreaba.
Macar cei care pun intrebari aici vor sa afle, cei care raspund asa arata ca nici nu stiu si nici nu vor sa stie. :">
Multumesc Avlil, ca ajuti sa ducem mai departe ideea de forum.. M-am cam saturat de romani destepti, care nu au unde sa-si verse galeata cu inteligenta si mai gasesc cate un forum. Fratilor, tre' fim constienti ca scriem aici ca sa ajutam, pe noi si pe altii.
In alta ordine de idei, la mine deja a ajuns decizia prin care s-a confirmat ca-s primit in profesia de avocat. La voi cum e?... Daca nu ati primit nimic incercati sa sunati la barou, ca la noi asa e, trebuie folosit procedeul cicalelii :).
keep in touch

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)